Ofret russetida

Maria Arredondo (18) er strålende fornøyd med å være nominert til Årets låt, men hun synes det er trist at spellemannkomiteen overser mange kommersielle artister.

Du bestemmer om Arredondo eller noen av de andre nominerte vinner Spellemannsprisen.

- Det er mye spesiell musikk som er nominert i år. Og det er fint, det, men jeg synes det er mange andre som også burde vært nominert, sier Arredondo.

«Oversett»

- Vi har jo Alarmprisen for dem som liker litt mer spesiell musikk. Spellemannprisen er jo den store musikkfesten her i Norge, og jeg synes heller de burde gjøre den større enn mindre og smalere, sier hun.

Arredondo sikter blant annet til at Universal-kollegene Jan Werner Danielsen og Silje Nergaard er blitt oversett, til tross for svært gode salgstall.

«Den beste vinner»

Norsksjef Yngve Næss i Universal har tidligere uttalt at han synes det er ille at en nykommer som Maria Arredondo, med 60000 solgte plater, verken er blant de kvinnelige popsolist-nominerte eller blant årets nykommere.

Selv er hun svært fornøyd med at hennes «In Love With an Angel» er nominert til publikumsprisen Årets låt.

- Det fine med denne kategorien er at publikum får bestemme. Da vet vi at den beste låten vinner, mener hun.

Respekt

Arredondo konkurrerer mot Folk & Røvere, Lene Marlin og «Idol»-artistene David Pedersen og Kurt Nilsen, men hun vil ikke røpe hvem hun holder som favoritt.

- Folk & Røveres «Utadæsjælåpplevelse» er ganske forskjellig fra din stil?

- Ja, den er det, men jeg synes det er en veldig tøff låt. Jeg har stor respekt for alle de nominerte. Hvem som vinner, får bli opp til publikum, sier hun.

Skulle vært russ

Egentlig skulle Maria Arredondo vært russ til våren, men hun valgte bort videregående for å satse på musikken. 16 år gammel flyttet hun fra hjembygda Vennesla på Sørlandet for å bo hos manageren og hans familie i Oslo.

- Det er klart det hadde vært kult å være russ med klassevennene mine, men jeg føler at jeg har fått svært mye tilbake. Dette har vært et veldig lærerikt år, fylt med hyggelige overraskelser. Og snart flytter sikkert mange av mine gamle venner også til Oslo, sier Maria Arredondo.

Nervøs

Hun sang den nominerte låten «In Love With an Angel» på fjorårets spellemannshow. Hun husker ikke så mye fra utdelingen, men i motsetning til en del andre artister kan hun skylde på nervøsitet.

- Det var kjempestort å få lov til synge på Spellemannprisen. Jeg var veldig nervøs og fikk derfor ikke med meg stort annet enn min egen framføring. Men i år skal jeg bare kule'n og kose meg.Du bestemmer om Arredondo eller noen av de andre nominerte vinner Spellemannsprisen.

NOMINERT: - Det er fint at spellemannshowet vil satse på forskjellige typer musikk, men da må de gjennomføre det, mener Maria Arredondo, som er nominert i klassen Årets låt.