Oftebro klar for «Snømannen»

Sofia Helin fra «Broen» skal også spille i storfilmen.

KLAR: Norske Jakob Oftebro har fått en sentral rolle i «Snømannen», men hvem han skal spille er ennå ikke kjent.   NTB scanpix
KLAR: Norske Jakob Oftebro har fått en sentral rolle i «Snømannen», men hvem han skal spille er ennå ikke kjent. NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag offentliggjorde produksjonsselskapet Universal at en rekke skandinaviske skuespillere er klare for roller i filmen om Harry Hole.

Norske Jakob Oftebro, svenske Sofia Helin og David Dencik er blant navnene som får spille med Michael Fassbender i storfilmen som er basert på Jo Nesbøs bok.

Oftebro har gjort seg bemerket med en rekke roller i norske og danske filmer de siste årene, og er for tiden aktuell i filmer som «Gullkysten», «Tordenskjold og Kold» og snart i den norske storfilmen «Birkebeinerne».

Sentral karakter Sasha Gibson, som er publisist for «Snømannen», forteller til Dagbladet at Oftebro skal spille Harry Holes politikollega Magnus Skarre. 

Magnus Skarre jobber, i likhet med Harry Hole, i voldsavsnittet i Oslo politidistrikt og er en sentral karakter i Jo Nesbøs bok.

Gibson vil ikke avsløre hvem Sofia Helin, best kjent i rollen Saga Norén i «Broen», skal spille.

Amerikanske J.K. Simmons, som i fjor vant en Oscar for sin rolle i musikkfilmen «Whiplash», har også fått en rolle.

Skal til Bergen Innspillingen av «Snømannen» er godt i gang, og Michael Fassbender har allerede spilt inn flere scener i Oslo den siste måneden. En trikk i Bjørvika, et boligfelt på Bøler og en villa på Skøyen har alle fått besøk av det amerikanske filmteamet og mannen som spiller den uortodokse politietterforskeren Harry Hole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer