Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oftebro klar for «Snømannen»

Sofia Helin fra «Broen» skal også spille i storfilmen.

KLAR: Norske Jakob Oftebro har fått en sentral rolle i «Snømannen», men hvem han skal spille er ennå ikke kjent.   NTB scanpix
KLAR: Norske Jakob Oftebro har fått en sentral rolle i «Snømannen», men hvem han skal spille er ennå ikke kjent. NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Onsdag offentliggjorde produksjonsselskapet Universal at en rekke skandinaviske skuespillere er klare for roller i filmen om Harry Hole.

Norske Jakob Oftebro, svenske Sofia Helin og David Dencik er blant navnene som får spille med Michael Fassbender i storfilmen som er basert på Jo Nesbøs bok.

Oftebro har gjort seg bemerket med en rekke roller i norske og danske filmer de siste årene, og er for tiden aktuell i filmer som «Gullkysten», «Tordenskjold og Kold» og snart i den norske storfilmen «Birkebeinerne».

Sentral karakter Sasha Gibson, som er publisist for «Snømannen», forteller til Dagbladet at Oftebro skal spille Harry Holes politikollega Magnus Skarre. 

Magnus Skarre jobber, i likhet med Harry Hole, i voldsavsnittet i Oslo politidistrikt og er en sentral karakter i Jo Nesbøs bok.

Gibson vil ikke avsløre hvem Sofia Helin, best kjent i rollen Saga Norén i «Broen», skal spille.

Amerikanske J.K. Simmons, som i fjor vant en Oscar for sin rolle i musikkfilmen «Whiplash», har også fått en rolle.

Skal til Bergen Innspillingen av «Snømannen» er godt i gang, og Michael Fassbender har allerede spilt inn flere scener i Oslo den siste måneden. En trikk i Bjørvika, et boligfelt på Bøler og en villa på Skøyen har alle fått besøk av det amerikanske filmteamet og mannen som spiller den uortodokse politietterforskeren Harry Hole.

Etter det Dagbladet kjenner til skal en stor scene spilles inn i Rådhuset denne helgen. Om noen uker beveger produksjonen seg videre til Bergen, der de i følge Bergens Tidende skal spille inn en scene på toppen av fjellet Ulriken.

SAGA: Svenske Sofia Helin, best kjent som Saga Norén i «Broen», skal også spille i «Snømannen».  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SAGA: Svenske Sofia Helin, best kjent som Saga Norén i «Broen», skal også spille i «Snømannen». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Filmskaperne har så langt vært sparsomme med å offentliggjøre hvem som skal spille hvilke karakterer i «Snømannen». I tillegg til Jakob Oftebro, har Michael Fassbender blitt bekreftet som Harry Hole, 15-åringen Michael Yates spiller Holes «stesønn» Oleg og svenske Rebecca Ferguson spiller politietterforskeren Katrine Bratt.

Må kjempe mot Damon-film I filmen oppdager Harry Hole en rekke drap og forsvinninger som har skjedd samme dag som årets første snøfall. 

Det var lenge usikkert om «Snømannen» skulle spilles inn i Norge. Først etter at regjeringen innførte en insentivordning for utenlandske filminnspillinger og Oslo kommune la 1,5 millioner kroner på bordet, ble det klart Universal ville legge filminnspillingen til Norge.

Selv om insentivordningen skal ha vært en hovedgrunn for at innspillinga til slutt havnet i Oslo, må «Snømannen» kjempe mot blant annet Matt Damon-filmen «Downsizing» om filmpengene fra den norske stat. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media