Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oftebro om den ekstreme vektforandringen: - Håper jeg slipper å gjøre det igjen

Gikk opp 30 kilo på to måneder.

OPP: Jakob Oftebro gikk først ned i vekt til filmen «Gullkysten», før han måtte kraftig opp i vekt til rollen som Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold». Foto: Dagbladet/Filmweb
OPP: Jakob Oftebro gikk først ned i vekt til filmen «Gullkysten», før han måtte kraftig opp i vekt til rollen som Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold». Foto: Dagbladet/Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Jakob Oftebro (30) har gjennomgått ekstreme kroppsforandringer i filmens navn den siste tiden.

Det norske stjerneskuddet gikk først ned 18 kilo for hovedrollen i den danske filmen «Gullkysten».

Etter endt innspilling gikk det to måneder før Oftebro skulle spille den legendariske dansk-norske krigshelten Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold».

Drama-komedien handler om Tordenskjolds liv i fredstida, som var et liv fylt med kvinner, alkohol og et nært vennskap med sin kammertjener Kold.

Enorm forandring Til rollen måtte Oftebro nok en gang gjennomgå en stor vektforandring, men denne gangen måtte han opp hele 30 kilo på to måneder.

- Det er ganske tøft og slitsomt å gjøre det så fort. Jeg kom utstulta fra filminnspilling i Afrika så det var gøy de to første ukene, men etter hvert måtte jeg spise når jeg ikke var sulten og det var ikke noe gøy. Jeg håper jeg slipper å gjøre det igjen, sier Oftebro.

Skuespilleren, som er bor i København med samboeren Iben Akerlie, har de siste årene seilt opp som en av Skandinavias fremste unge skuespillere. I Norge er han kanskje mest kjent for sine roller i «Kon-Tiki» og «Max Manus», mens han i Danmark har hatt hovedrollen i blant annet tv-serien «1864» og filmen «Skammerens datter». 

Oftebro er også snart aktuell i den norske storfilmen «Birkebeinerne», som han spilte inn rett etter «Tordenskjold og Kold». Til filmen måtte Oftebro ned 12 kilo til det han beskriver som sin normalvekt.

Travel I filmen spiller han og barndomsvennen Kristofer Hivju to menn som frakter den nyfødte kongesønnen Håkon Håkonsson over fjellet på 1200-tallet.

- Det var kjempe gøy å spille med Kristofer. Vi har vokst opp sammen og han var på en måte en slags storebror i oppveksten min, sier Oftebro.

Om dagen jobber Oftebro med innspillingen av NRKs nye krimserie «Monster» og er nettopp ferdig med en ny dansk spillefilm.

Det travle skjemaet gjør at Oftebro er usikker på om han rekker å bli med i andre sesong av NRK-serien «Unge lovende», som etter planen skal ha premiere i april.

- Sesongavslutningen lovet jo på en måte at jeg blir med videre, så jeg håper jeg får det til. Det var utrolig gøy å være med og serien var utrolig god, sier Oftebro.

Stoppes på gata Da Oftebro flyttet til København for ni år siden, var det få dansker som brydde seg om norsk film. Når den norske skuespilleren nå går nedover gata i den danske hovedstaden, opplever han like ofte å bli stoppet for sine norske roller som sine danske.

- Jeg møter flere og flere som kjenner meg igjen for roller jeg har gjort i norske serier. Da blir jeg dødsstolt fordi det viser at det skjer ting her oppe som danskene bryr seg om, sier han.

Den siste tida har flere sentrale personer i Oftebros liv vært med i populære filmer og tv-serier. Lillebror Jonas hadde en sentral rolle i «Bølgen», mens kjæresten Iben Akerlie og Jakobs far Nils Ole Oftebro er for tiden å se i «Mammon».

- Jeg er dritstolt. Hver gang det går bra med norske serier eller filmer jubler jeg og klapper i hendene, spesielt når folk i mitt eget liv er med, sier Oftebro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram