Oftebro om sin ensomme far: - Jeg hadde mye dårlig samvittighet

Har hovedrolle i ny eldeomsorgsvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny kampanjevideo fra Mental Helse figurerer Nils Ole Oftebro (70) som gammel deprimert mann i forbindelse med en kampanje som retter søkelys på ensomme eldre.

Kjenner igjen ensomheten Oftebro sier i forbindelse med filmen at han kjente seg igjen i mye av sin fars ensomhet. - Jeg har en far som ble nesten hundre år gammel. Han var enkemann de siste seks åra av livet sitt, og jeg vet det var tungt for ham å miste vennene sine, forteller Oftebro.

Kampanjen «Vi trenger alle noen å prate med» har sitt utspring i forskning som viser at forekomsten av alvorlig depresjon blant mennesker over 65 år er dobbelt så høy som i den øvrige befolkningen.

- Han fikk besøk av hjemmetjenesten 15 minutter om dagen. Det er ikke mye. Jeg bodde i Oslo, mens han bodde i Sarpsborg. Så da jeg fikk forespørsel om å være med på dette prosjektet, kjente jeg igjen mye av min fars ensomhet, sier Nils Ole Oftebro.

- Handler om familie Ifølge Mental Helse opplever nær en tredjedel av eldre sykehjemspasienter former for depresjon, og forekomsten er spesielt høy blant personer med demens, forklarer informasjonsleder i Mental Helse Anlov P. Mathiesen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer