Oftebro til salgs i kveld

Robinson-ekspedisjonen skal ikke bare være krangling, pupper og intriger. Nils Ole Oftebro gir sitt eget maleri fra Robinson-landet til dagens store TV-auksjon for Amnesty.

Når TV3 i kveld kjemper febrilsk for å skaffe seg sårt tiltrengte og inntektsbringende Robinson-seere, er kunstmaleren Nils Ole Oftebro representert på NRK1.

Robinson-sjefens tidsfordriv kan gi kjærkomne kroner til Amnesty International.

For mens de norske Robinson-deltakerne kjempet for ikke å bli tvangshjemsendt fra øya Cadlao på Filippinene, børstet konkurranselederen, Nils Ole Oftebro, støvet av gamle kunster: Malerkunsten.

Savner bildet

Robinson-maleriet skal auksjoneres bort under dagens TV-aksjon for Amnesty på NRK. Og i går kveld var det høyeste budet skammelige 2100 kroner.

- Kanskje jeg skal by på det selv, slik at jeg får mitt stillehavsminne tilbake, smiler Oftebro, som har flere kunstbestillinger på lager.

Kona, Anette Hoff, og sønnen Jonas vil gjerne bli tegnet av Nils Ole.

- Jeg får se hva det blir til, jeg synes egentlig det er ganske gøy, innrømmer Robinson-sjefen.

Robinson-deltaker, Hanne Cecilie Akre fra Oslo, går andre veier for å hjelpe Amnesty.

Spåkortene fra Robinson-øya beholder hun, men T-skjorta fra de nervepirrende konkurransene kan bli din. Hanne Cecilie kler nemlig av seg det kjærkomne plagget og gir det bort til dagens TV-auksjon.

Avistegner

Nils Ole startet sin tegnekunstkarriere i tenårene og gjorde bra suksess som avistegner både i Aftenposten, Morgenbladet, Farmann og Klassekampen.

- Det var ikke den politiske linjen som opptok meg mest, når jeg tegnet portretter. Til det var oppdragsgiverne for mangfoldige, ler Nils Ole Oftebro.

Oftebro ble tilbudt plass på både Teaterhøgskolen og Kunst- og håndverksskolen, men valgte teateret.

INSPIRASJON: Her på verandaen inspireres Nils Ole Oftebro til å tegne og male Robinson-øyene.