KOMMENTARER

Bylarm:

Og årets Bylarm-vinner er ...

Hype, penger og terningkast.

Snakkis: Halie på Sentrum Scene under årets Bylarm. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Snakkis: Halie på Sentrum Scene under årets Bylarm. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

BYLARM: De siste forsterkerne er plugget ut. Sibirkulda har sluppet taket. Anmelderterningene er lagt bort. Etter tre intense dager er Bylarm over for denne gangen. Spoler vi ett år tilbake ble Sigrid av mange kåret til festivalens «vinner». Så hvordan gikk det i år?

Det er lett å trekke fram Halie. 17 år, med «Skavlan»-debut uka før Bylarm. Hun var definitivt årets forhånds-snakkis, og hun leverte på scenen - selv om all opphaussingen kanskje la forventningslista i overkant høyt.

Skal vi derimot kåre en vinner i form av økonomisk uttelling, er det de tre jentene i Sassy 009 som kan vifte med sjekken. De sikret seg stipendet på 300 000 kroner fra Bylarm og Norsk Tipping som lørdag kveld ble delt ut til «Årets stjerneskudd». Stipendet er nytt av året, og skal rett og slett belønne artisten som utmerker seg aller mest under Bylarm.

- Sassy 009 skiller seg ut med sin kompromissløshet, internasjonalt potensiale, samtidig som de representerer en ny generasjon musikere i en mannsdominert sjanger, sier juryleder Limita Lunde.

Innbakt i denne begrunnelsen ligger det et annet viktig poeng; den gjennom alle tider mannsdominerte musikkbransjen er faktisk i ferd med å bli mindre mannsdominert. Og dette helt uten noen form for kjønnskvotering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer