Og bakom synger strengene

Et nytt album fra gitaristen Stein-Erik Olsen (61) er en begivenhet i seg selv. Et verdensberømt kammerorkester gjør den enda større.

INTERNASJONAL: Stein-Erik Olsen har vært i toppsjiktet blant verdens klassiske gitarister i 30 år. Med albumet «Havana - Rio - Moscow» er han den første norske solisten som lager plate med det anerkjente engelske kammerorkesteret Academy of St Martin in the Fields. Her fra innspilling u Abbey Road-studioet i London. Foto: Sim Carnetty-Clarke / Simax / Handout/NTB Scanpix
INTERNASJONAL: Stein-Erik Olsen har vært i toppsjiktet blant verdens klassiske gitarister i 30 år. Med albumet «Havana - Rio - Moscow» er han den første norske solisten som lager plate med det anerkjente engelske kammerorkesteret Academy of St Martin in the Fields. Her fra innspilling u Abbey Road-studioet i London. Foto: Sim Carnetty-Clarke / Simax / Handout/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(IDEER):  Februar 1986: En Wigmore Hall-debut er et nåløye du må igjennom hvis du satser på en internasjonal karriere som gitarist. En vellykket debut kan være et springbrett for en slik karriere. Jeg var lett turkis i trynet da jeg gikk på scenen.

Linjene ovenfor er ingressen i et Dagblad-intervju med den den gang 32 år gamle klassiske gitaristen Stein-Erik Olsen. Fem år tidligere har han debutert i Universitetets aula i Oslo og fått attest som både virtuos tekniker og kunstner av Dagblad-anmelder Magne Hegdal. Nå, like etter ildprøven i Wigmore Hall, Londons og verdens kammermusikkmekka, er det internasjonale kritikeres tur til å trekke fram godordene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer