...Og bare Høyre sto igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOLE: SVs kunnskapsminister har forandret kursen. Veksten i antall privatskoler, som truet med å undergrave fellesskolen og privatisere utdanningssystemet, er blitt stoppet. I stedet satses det på skolen og fellesskapsløsningene, både rammene rundt skolen og skolens innhold forbedres. Skolebyggene rustes i historisk høyt tempo og sikrer bedre arbeidsforhold for både elever og lærere. Og gjennom Kunnskapsløftet i skolen ønsker vi å gjøre det til en selvfølge at alle som går ut av skolen kan lese, skrive, regne, kan engelsk og fungerer sosialt. SV-skolen skal gi elevene selvsikkerhet og mestringsfølelse, og gi ulike mennesker like muligheter.

SELVSAGT er det bittert for Høyre at velgerne ikke ville ha deres privatiseringsløsninger for de privilegerte. Men kritikken fra Høyres Eriksen Søreide og Gundersen i Dagbladet dd.mm.åå blir i beste fall komisk; de har ikke fulgt med i timen. De påstår at SV ikke er opptatt av leksehjelp og viser dermed lite annet enn at de ikke har lest Stortingsmeldingen om sosial mobilitet i skolen særlig godt. Vi må derfor opplyse Høyre om at leksehjelp der blir omtalt som et sentralt virkemiddel for å sikre sosial utjamning i skolen. Det betyr at ordningene med leksehjelp i skolen vil bli videreutviklet og utvidet. Stortingsmeldingen er et viktig grep i arbeidet med å gjøre samfunnet litt mer rettferdig, slik at alle skal få muligheten, ikke bare de få. Derfor har den fått tittelen «...Og ingen sto igjen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer