Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

... og der ga Microsoft opp HD DVD

På tide.

(Dagbladet.no): HD DVD-skaper Toshiba kastet nylig inn håndkledet i formatkrigen mot Blu-ray.

Microsoft, som tok side med Toshiba i krigen, har en stund tilbudt en ekstern HD DVD-spiller til sin Xbox 360-konsoll. Dette som et motstykke til Sonys PS3-innebygde Blu-ray-spiller.

Microsoft gikk kjapt ut etter Toshibas avgjørelse og proklamerte at de ikke trodde dette ville ha noe innvirkning på deres posisjon i spillmarkedet med Xbox 360, men var merkelig stille angående sin egen HD DVD-spiller.

Inntil nå, i det minste. Ifølge Kotaku har Microsoft sendt ut en pressemelding der de offisielt tar livet av spilleren, som de har reklamert for og solgt inntil nå.

- Xbox vil ikke lenger lage nye HD DVD-spillere for Xbox 360, men vi vil fortsette å tilby standard produkt- og garantistøtte for alle Xbox 360 HD DVD-spillere på markedet. Som tidligere uttalt, tror vi ikke denne avgjørelsen vil påvirke Xbox 360-plattformen eller vår posisjon i markedet, skriver Microsoft.

De benytter også anledningen til å påpeke at de likevel ikke har gitt opp å tilby filminnhold i HD:

- HD DVD er bare en av mange måter å tilby en høydefinert opplevelse for publikum, og vi vil fortsette å gi forbrukerne valget å nyte digital distribusjon av høydefinerte filmer og tv-programmer direkte til deres stuer, sammen med avspilling av dvd-filmer de allerede eier, skriver selskapet videre.

Dette tilbudet er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men forventes i løpet av året. Og kanskje ser vi også et Blu-ray-alternativ på Xbox 360 om ikke så lenge?

image: ... og der ga Microsoft opp HD DVD
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media