... og der var PlayStation 3 ute i USA

Etter mange dagers kø-venting - men ikke uten trøbbel. Se video!

(Dagbladet.no): Forrige helg ble Sonys spillmaskin PlayStation 3 lansert i Japan, etter flere måneders utsettelser.

Ettersom det bare var litt over 80.000 maskiner tilgjengelig for hele landet ble det en hard kamp om maskinene - og den store etterspørselen førte til snuskete tilstander.


I dag var det innbyggerne i USAs tur til å få storme inn i spillbutikkene for å få kjøpe spillmaskinen - men bare de som hadde stått lengst i de mange køene fikk tak i en maskin.

Slåsskamper

Flere steder åpnet butikkene ved midnatt, og det tok ikke lang tid før alle maskinene var utsolgt.

Det var opprinnelig tenkt at 400.000 maskiner var tilgjengelig for salg i USA, men senere rapporter har antydet at det ikke var mer enn cirka halvparten av dette tilgjengelig.


Det gikk ikke bare rolig for seg i USA heller. Flere steder har det dukket opp
rapporter om slåsskamper og annen uorden i køene.


Neste mars ...

LANG KØ: Over hele USA var det lange køer for å få kjøpt en PlayStation 3. Her utenfor Circuit City på Union Square i New York. Foto: SCANPIX
LANG KØ: Over hele USA var det lange køer for å få kjøpt en PlayStation 3. Her utenfor Circuit City på Union Square i New York. Foto: SCANPIX Vis mer

I natt ble for eksempel en spillbutikk i California ranet for fire PlayStation 3-maskiner (og fire Xbox 360 riktignok), en butikk ble stengt da køgjengerne gikk amok, og en hel kø pluss en reporter ble beskutt i en drive-by - heldigvis bare med luftgevær.

Mange har også sett sin mulighet til å tjene en god slant ved å videreselge maskinen med en gang de har kjøpt den. I denne køen skulle de fleste selge, og på eBay ble en maskin nylig solgt for vanvittige 10.100 dollar - det er 65.000 kroner. 

Her hjemme må vi fortsatt vente en god stund på PlayStation 3. Om alt går som planlagt blir maskinen lansert i Europa i mars neste år. Inntil da kan du se på video av vår test av maskinen!

FØRST: Sergio Rodriguez var en av de første som fikk tak i en PlayStation 3 - han fikk sin på Circuit City på Union Square i New York, der videoen i saken er tatt opp.
OGSÅ LANSERT I HONG KONG I DAG: ... men bare med latterlige 400 maskiner totalt.
HELDIG: Rapperen Busta Rhymes måtte neppe stå flere døgn i kø for å sikre seg én - eller to - PlayStation 3.
ANKOMMER: Maskinene ankom butikkene rett før lanseringen.