...og du betaler

Det er du som ringer inn og melder deg på NRKs og TV2s spørrekonkurranser, som betaler pengepremiene. Til nå har nærmere 100000 seere ringt inn og meldt seg på. Pris: 1,6 milloner kroner.

Det koster i snitt 60 kroner å melde seg på til TV2s «Vil du bli millionær?», mens du bare betaler i snitt 13 kroner for å prøve lykken i NRK-serien «Ditt livs sjanse».

Dyr påmelding

- Ideen med programmet er at de som ringer inn og melder seg på, skal betale premiene, opplyser Dag Lein i Rubicon, som produserer «Ditt livs sjanse» sammen med NRK.

Til nå har nærmere 80000 ringt NRKs 829-nummer, som koster 6,50 kroner per minutt. I snitt tar det deg to minutter å svare på Flatlands tre innledningsspørsmål.

Det koster 13 kroner, og har til nå gitt omsetning på over én million kroner, hvorav 500000 går til NRK. Den andre halvparten tar teleoperatøren for tjenesten.

TV2 tar en langt stivere pris for sin påmelding, 13,20 kroner per minutt. Da Dagbladet testet denne, tok det oss 4,34 minutter å melde oss på. Det blir 60 kroner per påmelding.

Britisk lisens

Programdirektør Nils Ketil Andresen i TV2 opplyser at 10000 til nå har ringt inn på deres 829-nummer. Det har gitt en omsetning på 600000 kroner, hvorav halvparten går til TV2s premiepott.

Begge tv-kanalene regner med og håper på stor pågang på telefonen. Begge programkonseptene er britiske, lisensiert av henholdsvis Action Time (NRK) og Selador (TV2).

NRKs er mer kunnskapsbasert. I TV2s «Vil du bli millionær» får du fire alternativer, samt muligheter for hjelp fra salen eller på telefon.

Uansett er det lettere å komme gjennom et nåløye enn å bli plukket ut til å delta i disse tv-programmene.

Se også side 51.