Og Gud skapte Eve

Lille, spede Eve er Frankrikes neste store stjerne. Hun eksisterer bare i cyberspace.

Nå har franskmennene laget sin egen versjon av Lara Croft og Ananova.

Filmkarriere

Eves skaper har store ambisjoner for sitt vidunderbarn. Hun har lenge hatt sitt eget nettsted, men neste måned lanseres hun med stort mediesirkus, radio- og tv-intervjuer og et fem siders oppslag i ett av de store motemagasinene.

- Eve vil snart opptre i en spillefilm mot ekte skuespillere. Hun vil dessuten opptre på tv og i radio, som om hun var virkelig, sier sjefen for Attitude Studio Marc Viance til Film Unlimited.

Føler ved hjelp av data

Attitude Studio skryter av at Eve er mye mer virkelighetsnær enn sine forgjengere. I følge Marc Viance har nyhetsoppleseren Ananova kun to ansiktsuttrykk, mens Lara Croft bare opptrer i actionfylte scener.

- Med Eve har vi skapt en karakter som har et menneskelig følelsesregister, sier Viance.

Det avanserte programmet «Emotion Mapper» har frambrakt Eves følelser. Denne programvaren gjør at du kan filtrere videobilder av hver eneste muskelbevegelse i et virkelig ansikt. Ved hjelp av dataprogrammet kan du overføre disse muskelbevegelsene til Eves ansikt. Dermed gjør det henne i stand til å føle.

Emotional Mapper-teknikken ble også brukt i storfilmen «The Matrix». Eve Solal går imidlertid ett skritt lenger - hun er ikke basert på en menneskelig prototype, men på flere. En annen fordel med Eve er at hun koster litt over 2000 kroner i minuttet. Hun er dermed mer enn konkurransedyktig i forhold til de dyre superstjernene.

Send Eve en mail

Den første virtuelle stjernen var det 16-årige japanske popidolet Kyoto Date. Hun hadde en stor hit med sangen «Love Communication». I likhet med andre virtuelle stjerner, er også Eve utstyrt med en biografi. Hun er født 3. mai 1978 like utenfor Paris. Faren hennes er lege, og moren er hjemmeværende. Hun opplevde sitt første kyss med Damien og favorittfilmen er «L. A. Konfidensielt». Hun bor i den fasjonable gata Rue de Lappe, men jobber som servitør mens hun venter på å bli oppdaget.

Eve kan kontaktes på e-post - eve_solal@yahoo.fr. Om hun svarer, gjenstår å se.

EVE SOLAL
VIRTUELL filmstjerne?