...og her er årets aller viktigste fester for viktige mennesker

Her må du se og bli sett i sommer hvis du vil feste med kulturfolket. Invitasjoner kreves, men det har folk grått seg til før.

Bokbransjen:

Uten tvil Norges ledende hva festing angår. Det hele topper seg i august, da det er forlagsfester annenhver dag og bokbransjen trues av kollektiv nyresvikt. Selve flaggskipet er Aschehougs hagefest . Den er obligatorisk for alle som er eller tror de er noe. Det finnes mennesker i Norges kulturliv som ikke får sove i dagene før invitasjonene sendes ut - i frykt for å ikke bli invitert. Hit ventes forfattere, litteraturfolk, journalister og statsministeren. Men tyngdepunktet ligger på de godt voksne. I fjor ble Bondevik observert i samtale med Ingvar Ambjørnsen.

En god nummer to er Gyldendals bakgårdsfest, en litt trangere og frekkere utgave av Aschehougs hagefest. Ikke like topptungt, men ofte morsommere. Og man slipper å møte statsministeren. Heldigvis må ikke forfatterne vente helt til august, i juni arrangeres Universitetsforlagets hagefest , i samme villa som Aschehougs, men langt fra like glamorøs.

Platebransjen:

Årets store happening er Universals sommerfest 11. juni i hagen bak plateselskapets fasjonable villa på Skøyen i Oslo. Mange kjendiser, viktigperer, maktmenn, frontfigurer og litt presse. Lise Karlsnes stiller garantert.

Også Gramarts 15- årsjubileumsfest på Fugazi i Oslo 15. juni knytter det seg stor spenning til. I utgangspunktet ikke like flashy som Universal, men siden alle norske artister er medlemmer, kan dette bli stort. Alt fra Bjørn Eidsvåg til Equizez kan ventes.

Unit Managements sommerfest sammen med bookingbyrået megafon på Grand 4. juni er også verdt et besøk. Man regner også med en frekk etterfest etter Topp20 på Rådhusplassen 19. juni.

Media:

DagbladetFREDAG fester på Grand Etoile 17. juni. En ny og forbedret utgave av Dagbladets fredagsbilag lanseres, og det markeres med fest. Storinnrykk av den yngre delen av kulturlivet ventes.

Mens de unge fester torsdag, møtes de voksne og seriøse på fest fredag 18. juni, da Klassekampen har sin sommerfest. Avisa kliner til med foredrag av Geir Gulliksen under temaet «Uro» om norsk politisk litteratur på 60- og 70-tallet. Mimrefest med høy rødvinsfaktor med andre ord, og alle norske rikssynsere fra Aslak Nore til Tron Øgrim ventes.

Teater:

Dårlig med påkostede fester. Men Ibsen-festivalen pleier å trekke til seg en del kjendiser.

Film:

Da er glamfaktoren langt høyere på filmfronten. Høydepunktet er filmfestivalen i Haugesund og Amanda-festen . Også premierene på høstens norske filmer kommer til å bli store.