Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

...og her er bakgrunnen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er i dyp krise

Lørdag 20. juni ble toppsjef TERJE OSMUNDSEN i Universitetsforlaget arbeidsløs etter bare fem måneder i jobben. Forlaget har lenge hatt økonomisk trøbbel, og Osmundsen var wonderboyen fra næringslivet som skulle snu skuta.

Den nye styreformannen, Per Ivar Maudal, skrøt uhemmet av ham på pressekonferansen, men ga ingen konkrete begrunnelser for den dramatiske avskjeden. Partene har en kontrakt om ikke å uttale seg om årsakene.

Kommentatorer har spekulert på hva aksjonærene Gyldendal og Aschehoug vil med forlaget. De eier 25 prosent av aksjene hver, men har mulighet til å kjøpe de 33 prosentene av aksjene som Studentsamskipnaden skal selge.

I går bygde statsråd Jon Lilletun ytterligere opp under spekulasjonene ved å gå ut i et intervju i Aftenposten. Styremedlem Geir Mork kritiserer Lilletun for innblandingen, og styreformann Maudal ba i går om en samtale med statsråden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!