...og her er de ni andre

«Another Side of Bob Dylan» (1964)
Plate som markerer overgangen fra folk/protestviser til surrealisme og rock'n'roll, blant annet med tekstlinjer som «Yippee, I'm a poet, and I know it! Hope I don't blow it!» og «I was so much older then, I'm younger than that now».

«Highway 61 Revisited» (1965)
Det første rockmesterverket, der låtene dundrer som lekre motorsykler på en evig motorvei, med høydepunkter som «Like a Rolling Stone», «Ballad of a Thin Man» og «Desolation Row».

«Blonde on Blonde» (1966)
Verdens første dobbelt-LP, der den mangfoldige «sang og danse-mannen» Dylan starter med den elleville «Rainy Day Women # 12 & 35» og avslutter med den dypt poetiske «Sad Eyed Lady of the Lowlands».

«John Wesley Harding» (1967)
Dylans første og beste countryalbum, full av bibelske henvisninger, en lavmælt og stort sett akustisk plate som lar tekster og melodier stå nakne i all sin poetiske perfeksjon.

«Before the Flood» (1974)
Sammen med «Planet Waves» (1974) og «The Basement Tapes» (innsp. 1967) utgjør denne liveplata Dylans samlede verker med The Band. Sangeren er rå og energisk, nesten i meste laget, men backingen er umiskjennelig og samarbeidet legendarisk.

«Street Legal» (1978)
Et album med en ny blåserbasert sound, smekkfullt av gode, nye tekster og melodier: blues, soul, rock, søkende låter, fortellende låter, blues, kjærlighetsviser, you name it, we got it.

«Infidels» (1983)
Comebacket etter perioden med en tilsynelatende dogmatisk kristendom. Salmene erstattes av tekster fulle av tvil, raseri, tvetydigheter, humor og ikke minst Mark Knopfler på gitar, som nedbetaler noe av gjelden til Dylan.

«Oh Mercy» (1989)
Dylan i storform, og med Daniel Lanois ved produsentspakene, spilt inn i New Orleans, vakkert, vemodig, hardt, undergangsstemt, men vitalt på en dyptpløyende mørk måte.

«Time out of Mind» (1997)
Igjen sitter Lanois ved spakene, og denne gangen er resultatet en av Bob Dylans aller ypperste og mest gjennomførte plater, en vandring fra mørke til lys, i søken etter en kjærlighet som kan bringe lys og mening i en tilværelse på evig vandring.