...og her er de nye navnene

EMI

Floora: Dj-duo fra Bodø med base i Bergen. Slipper et mix-album i løpet av høsten.

Vidar Vang: 24 år gammel sanger og låtskriver fra Bjerkvik i Nordland. En av de mest omtalte artistene i den norske undergrunnen det siste året. Lager låter med blåtoner, inspirert av country, soul og gospel. Kåret til beste nordnorske artist under årets Bylarm i Tromsø.

Odd: 28-årig låtskriver fra Årdal i Sogn som slipper debutalbumet «Mind Your Head» 20. august. Markert seg med singlene «Heroine» og «Free Me».

Kaada: John Erik Kaada er kjent som leder i den eksperimentelle ny-jazz-trioen Cloroform og for å stå bak filmmusikken til «Mongoland». Solodebuten kommer i oktober.

Corvine: Bergensband som fikk kontrakt på bakgrunn av en demo. Fikk en mindre hit i fjor høst med «Nova Ep». Debutalbum slippes neste vinter.

Busta Ofte: Sideprosjektet til Jørg-1 i Tungtvann. Sammen med to medlemmer fra Misvær Skaforening lager han en miks av reggae, ragga og dancehall med norske tekster. «Busta Ofte Ep» slippes 25. juni.

For øvrig: Emi slipper nye album med Atakama og Savoy til høsten. Gir også ut Cumshots gjennom sitt samarbeid med Gartnerlosjen-labelen Duplex.

Warner Music:

Vincens: 22-åringen med navnet Vincens Stoltenberg-Steen er vokalisten Warner satser på som Norges nye pop-, r&b- og soulstjerne. Singelen «Where's The Love Gone» slippes 30. juli, debutalbumet kommer i høst.

Ingrid Skretting: 23-åringen tar steget fra rollen som M2Ms korjente til egen solokarriere. Popartist med stor sceneutstråling.

Gåte: Trondheim-band som har fått kontrakt med basis i demoen «Kringelhauk». Norskspråklig band som kombinerer folkemusikk med moderne programmering.

For øvrig: Warner har også kontrakt med de hjemvendte USA-farerne Babel Fish. Album kommer neste år. I høst gir de også ut et nytt album med Anne Grete Preus og Vidar Busk.

Sony Music:

Erik Faber: 24 år gammel popartist fra Kristiansand som du nå kan høre på radio med singelen «On Top Of The World». Debutalbum i løpet av høsten.

Dosertanker: Norskspråklig rockeband fra Ås. Fikk kontrakt etter årets Bylarm. Slipper ep i august/september.

Maria: 15 år gammel Oslo-jente. Sonys nye, store og unge popsatsing.

Vibeke Saugestad: Saugestad har gitt ut til sammen fire album med Weld, Thelyblast og Thinkerbell. I september kommer solodebuten.

Opus X: Debutplata til popduoen fra Raufoss slippes i dag.

Spin-Up: Pin-Up ble til Spin-Up etter bare en singel, men listesuksess med nye «Sing Na Na Na». Poptrio bestående av tre tenåringsjenter. Turnerer flittig på skoler. Album tidlig i august.

For øvrig: Sony har både Haldor Lægreid og jenteduoen Flirt i stallen, men lite er klart om framtidige utgivelser.

Universal:

Apollo: 20 år gammel Oslo-rapper som det knyttes store forventninger til. Singel på seinsommeren, debutalbum i september.

Kine: 18 år gamle Kine Ludvigsen fra Hamar markerte seg som det store artisttalentet under den norske Grand Prix-finalen i fjor. Singelen «Come On, Come On» er nå radioaktuell. Album neste år.

Paal Flaata: Midnight Choir-vokalisten solodebuterer i oktober. Soundet beskrives som mer pop/rock-orientert enn Choir , men med to prosent Nashville i seg.

Jo Nesbø: En annen voksen kar som debuterer med soloplate - enten i høst eller tidlig neste år.

For øvrig: Universal gir ut såpereklame-sangen «Perfect Girl», sunget av unge ÅsaLill, nå i sommer. Nils Petter Molvær er også ny i selskapets stall. Snuser på en håndfull nye artister, hvorav to vil bli signet i løpet av sommeren.

Virgin:

Rebecca: Rebecca Stubsjøen (16) fra Fetsund vant en talentkonkurranse Virgin arrangerte sammen med ungdomsbladet Topp i februar i fjor. Singel i løpet av høsten.

Sondre Lerche: Hans andre ep, «No One's Gonna Come», slippes i dag. Debutalbumet kommer i september

MadCon: Hiphopduo fra Oslo øst som slipper ny singel i august.

Opaque: Rapper som tilhører Tommy Tees stall. Debutalbumet hans kommer i september.

For øvrig: Virgin gir også ut nye album med Morten Abel og Warlocks i høst.

BMG:

Det tyskeide selskapet har nærmest sluttet å gi ut norske artister, men er i ferd med å knytte til seg Hamar-bandet Exergonic, som ble tidenes yngste vinnere av NM i rock sist romjul.