...og her er mer CD-gull

1) Gram Parsons: «The Gram Parsons Anthology» (Rhino)

Dobbel-CD som følger en av de unge døde i rocken fra hans tid med International Submarine Band i 1968 til de siste innspillingene i 1973. På tide med en forseggjort samling med soloartisten Parsons. Det fins ellers nok av samlinger med gruppa The Flying Burrito Brothers.

2) Emmylou Harris: «Anthology - The Warner/Reprise Years» (Rhino/Warner)

Følger dagens countrydronning gjennom 44 låter fra 1975 fram til i dag. Grensesprengende i den forstand at Harris prioriterer den tidløse folkpoesien framfor Nashvilles regler for hva som er country.

3) Miles Davis: «The Essential Miles Davis» (Legacy/Sony)

For første gang en samling som følger den unike jazzfornyeren gjennom alle sine forvandlinger, fra starten med Charlie Parker og boprevolusjonen gjennom jazzrocken til den siste trompetminimalismen.

4) Francoise Hardy: «The Vogue Years» (Camden/BMG)

Visekunstens Brigitte Bardot, inkarnasjonen av fransk 60-tallssensualisme, smyger seg grasiøst gjennom 50 ballader på to CD-er.

5) Richard Thompson: «The Best of the Capitol Years» (Capitol/EMI)

Ingen andre likner på denne gitarvirtuosen og rock'n roll-artisten. Han har et dypt trøkk og en rå energi som tar luven av det meste, og han gjør ting på gitaren som må betraktes som ren magi.

6) Creedence Clearwater Revival: «Platinum» (Amigo)

Endelig en samling med denne swamprockgruppa (fra California) som har et tilløp til utstyr, med liner notes og årstall etter utgivelsene. To CD-er med rå gitar og vokalkraft, og låter du synes du har hørt før. Og det har du.

7) Sade: «The Best of Sade» (Epic/Sony)

Remastrede utgaver av kremsamlingen med dronningen an nycool. Kjølig som en nyblandet martini, og like velsmakende.

8) Bob Marley: «One Love - The Very Best of Bob Marley and the Wailers» (Universal)

20 opprørske reggaegodbiter, signert den musikalske rastafarikongen og sangeren fra Jamaica.

9) Isaac Hayes: «Best of Isaac Hayes: XL» (Stax/Amigo)

Den ultimate moodsamlingen med soulfornyeren, arrangementskunstneren og mesterprodusenten Isaac Hayes; særdeles inntrengende og mørk enten han synger Burt Bacharach eller egne låter.

10) Paul McCartney: «Wingspan - Hits and History» (Parlaphone/EMI)

MacCartney går igjennom Wing-perioden, én CD med hits og en med såkalt «history», det vil si hans egne favoritter fra perioden.