KULINARISK: Kylesa har mange smaksnyanser i den musikalske heksegryta si, men de overkoker aldri. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET
KULINARISK: Kylesa har mange smaksnyanser i den musikalske heksegryta si, men de overkoker aldri. Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADETVis mer

Og her skal rockeskapet stå

Kylesa med sansemessig frontalangrep.

HOVEFESTIVALEN: Det har skjedd før på denne festivalen, og det skjedde igjen i kveld. Nemlig at en konsert sklir over i denne lett udefinerbare magiske sonen og formelig fillerister sanseapparatet.

Nå var ikke Kylesas maktdemonstrasjon i Teltet av de mest utagerende opplevelsene rent fysisk, men du verden, det manglet ikke på sonisk overhøvling.

Georgia-kvintetten, som blant annet teller to trommeslagere, er sammen med scenefellene Mastodon og Baroness av de mest vitale metal-bandene samtiden har å by på.

Eller kanskje vi ikke skulle bruke den begrensende merkelappen metal? Gjengen jafser både borti psykedelia, blues, prog, stoner og sludge. Med andre ord, smaksnyansene er mange og bandet vet å bruke seg av dem.

Kylesas kvinnelige gitarist og vokalist Laura Pleasants tryller frem underfundige melodier mens trommeslagerne legger et buldrende underlag av suggererende, stammeaktige rytmer.

Konserten forløper uten dialog, noe som bidrar til den hypnotiserende stemningen. 

«Crowded Road» og «Forsaken» fra det glitrende sistealbumet, «Spiral Shadow», ruller over deg som en dampveivals, før lydlandskapet tar nye og uventede veier.

Og slik går det slag i slag, fra Pink Floyd-aktige jampartier til nærmest punka øs.

Fansen i front kaster seg inn i hverandre, mens hår flagrer og nye musikalske vennskapsbånd knyttes.

Det er i sånne øyeblikk man elsker å være festivalgjenger.

 LAURA PLESANTS: Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET
LAURA PLESANTS: Foto: Anders Grønneberg / DAGBLADET Vis mer