RAKER DET OSS: Hva skjer og hva skjedde på bakrommene til KrF og Høyre? Kjell Ingolf Ropstad klør seg i hodet. Med god grunn kanskje. Foto: Dagbladet.
RAKER DET OSS: Hva skjer og hva skjedde på bakrommene til KrF og Høyre? Kjell Ingolf Ropstad klør seg i hodet. Med god grunn kanskje. Foto: Dagbladet.Vis mer

Donald Trump vil vi skal rake våre skoger

Og i Norge må KrF og Høyre rake kastanjer ut av ilden

Make løv sier du? Den er for gammel altså.

Meninger

Verdens fremste president fra vårt globale dusteforbund, Donald Trump, tar stadig vekk nye og spennende grep for fred, frihet, dumskap, ondskap og ikke minst, klima. Han slo nylig et slag for at amerikanerne må bli langt flinkere til å rake i sine store skoger for på denne måten forsøke å motarbeide og slippe de forferdelige skogbrannene som i det siste har herjet vestkysten av USA. Rart han ikke bruker ordspillet, Make Løv and War.

Vi holder alltid med brannfolkene, forresten. Donald sier likevel ingenting om det skal brukes plast eller metallriver. Vi venter i spenning på neste utspill fra fyren som virkelig ikke ser skogen for bare trær.

Eller som amerikaner'n ofte sier: Don't see forest for just himself.

Innenfor norsk politikk er det også kanskje tid for litt akutt raking, blant annet av kastanjer ut av ilden. Nei, ut av den brennende busk. Dette etter at VG i går viste ypperlig journalistisk håndverk ved å avsløre det som kan være et noe umoralskt taskenspilleri i kulissene av fromme KrF og selveste Høyre.

Dette er jo to partier som tror på det beste i oss mennesker, som tror på noe langt mer åndelig enn seg selv. Vi kan nevne børs, neste – og nestenkjærlighet, det frie dolke-og-tolke-i-ryggen-marked og selvsagt, katedral.

Det har seg slik at ifølge VG skal Kjell Jeg-er-så-lei-meg-Ingolf Ropstad ha sagt at han ønsket rød seier internt, men nesten samtidig startet han et aborthardkjør og rå maktkamp mot den evige toastmaster, Knut Arild Hareide.

Dette etter et møte, som nok ikke var like superhemmelig som VG skal ha det til, med stats- og panikkminister Erna Solberg. Og, bakom lurer Olaug Vervik Bollestad.

Vi må ei heller aldri glemme Stay Behind-kommentatorene for de blåblå, de fra den evige og stadig mer konservative borgerpresse, (DN og Aftenposten). Civita? Nei, ikke et ord om dem nå. Våger ikke.

Noe helt annet er at vi i går fikk ei ny bok i posten som vi tok med, og begynte å lese på 21-bussen/sitter alltid på setet rett bak hun som nyser ved Carl Berner. Boka «Å miste noe verdifullt med vilje. Notatet 2007-2017» er av kunstskribent, kunstner, forfatter, villmann og kurator, Tommy Olsson.