Og ingen vil hjem

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De er hjemme når de er på jobb og opplever hjemmet og familien mer som en slitsom jobb. I USA foretrekker stadig flere arbeidstakere å tilbringe mer tid på jobben. Det er avisa The Guardian som kan fortelle at akkurat nå er selve temaet mann og kvinne imellom nye funn av forfatteren Arlie Russel Hochschild som viser at når så mange amerikanere jobber overtid, så er det ikke fordi de er nødt av økonomiske grunner, eller fordi de er redde for å miste jobben, men fordi de vil. De har det hyggeligere på jobben enn hjemme.

Nå har jo alltid menn visst at jobben er et utmerket tilfluktssted fra det tette og krevende familielivet. Det nye er åpenbart konsekvensene når også kvinner innser dette og holder seg lenger på jobben. Utviklingen har som kjent ikke brakt mannen tilbake til hjemmet, men kvinnen ut i mannens verden.

Dermed må arbeidstakerne kjøpe hjemmetjenester i form av utvidet omsorgshjelp til familiens barn, syke og gamle, hjelp til å vedlikeholde hus og klær, til matlaging og innkjøp. Så frydefullt travelt og meningsfullt har mor og far det på jobben i USA at arbeidstakerne har økt sin arbeidstid med gjennomsnittlig 164 timer, en hel måneds arbeidstid, de siste tjue åra. Ferietida er ikke mer enn tolv dager i året, heldigvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer