SLAGORD ER POPULÆRT IGJEN: Valgkampen er i gang. Arendalsuka skal sørge for at det norske folk vet hva de skal stemme og vet hva de ikke skal stemme, men det stemmer vel ikke helt. Og i skyggen av de partiene som mer eller mindre står på den demokratisk plattform er det mye ondskap i kulissene fra andre aktører. Foto: Tom Stalsberg
SLAGORD ER POPULÆRT IGJEN: Valgkampen er i gang. Arendalsuka skal sørge for at det norske folk vet hva de skal stemme og vet hva de ikke skal stemme, men det stemmer vel ikke helt. Og i skyggen av de partiene som mer eller mindre står på den demokratisk plattform er det mye ondskap i kulissene fra andre aktører. Foto: Tom StalsbergVis mer

Nazisme med et glimt i øyet

Og kan vi stenge alle utlendinger ute med allsang helt på grensen?

Uten På Kornet stopper Senterpartiet

Meninger

I 2017 er det folk i denne etterkrigsverden som ikke helt fatter at de ryggsvømmer i særs grumsete vann, at de ved hjelp av sin påståtte dårskap, klokskap, verbale prakt, og ofte dialekt, ikke tror de bidrar til å spre hat, fordommer og marginalisere store grupper av mennesker. Du finner dem på asosiale medier, i documenter, i aviser, på nett, i politiske teflonpartier og i de lukkede fora. Det er ofte mannfolk, og noen korsbærende kvinner selvsagt, med selvbilder som selv en eller annen diktator fra gamle dager ville ha misunt dem.

Vi nevner ingen navn, men de vet selv hvem de er uten at de helt vil forstå hva de bidrar med. Dem om De da du.

Vi nevner ingen navn som sagt, fordi når det er blåhvaler som proklamerer at de bedriver nasjonalisme med et smil er vi barn av naiviteten nesten sjanseløse, men vi gir oss pokker meg ikke. Hva blir de neste slagordene? Nazisme med et glimt i øyet? (Hvor er nazi-Per, Otto Jespersen?). Stem blått, tenk brunt, jobb svart.

Fordommer gir skattelette? Norske verdier er Krag-Jørgensen til folket? (For den eldre generasjon). Den hvite rase = svarte penger? Homser må bures inn med allsang? Journalister som oss skal trues til taushet med kikhoste? Vi må heretter stålsettes, men det er hå. Om litt blir kanskje United States of Anarchy stemt ut av sitt eget realityshow.

Vi ser forresten fram til norskevalget, men ni dager etter at valgflesket er grillet, spist og kastet opp er det grunn til å støtte Amnesty ettersom 1000 artister fra hele verden opptrer i solidaritet med flyktninger. Give a Home er et samarbeid mellom Amnesty International og Sofar Sounds der folk åpner sine stuer til en artist. Konsertene vil finne sted i hundrevis av hjem verden over, dette for å støtte de millionene av mennesker som er tvunget til å flykte fra sine stuer.

Anne Grete Preus, Greni, Mikhael Paskalev, deLillos og Comet Kid er blant de 15 artistene som vil spille stuekonserter i Oslo. Medmenneskelige refrenger med mening.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.