...og Lise (snart tre år) ga sin skjerv

EGERTORGET (Dagbladet): Julemusikantenes hjemmegate er Egertorget. Her er det folk vi liker og folk som liker å høre bra artister. Så også i går. CC Cowboys spilte for siste gang i Oslo på denne siden av år 2050 (e. Bondevik). 8000 gryn til Frelsesarmeen fikk bandet inn også, blant annet fra fine Lise som fyller tre år søndag. Gratulerer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lise Fortun Smedbye hadde pyntet seg i går formiddag. Hun var med mormor på bytur. De var pent kledde begge to, på vei hjem fra et hyggelig kafébesøk -  med brus og andre bolleting -  stoppet Lise og mormor på Egertorget. Her var det riktignok fire småskumle menn som sto med høy lyd og greier, men Lise lot seg ikke skremme. Hun fyller jo snart tre. Hun ville høre musikk og ta et par dansetrinn. Mormor smilte, og Lise vinket.

Av mormor fikk hun noen mynter. De skulle i den svarte Frelsesarmé-gryta. Problemet var at gryta hang så høyt oppe. Hmmm... hva gjorde Lise snart tre da?

Jo, hun så seg omkring og fikk øye på en mann i blå frakk og med en uniformslue, kaptein Knut fra Frelsesarmeen. Han skjønte Lises vansker og kom med to hjelpende hender.

Hokus pokus, og uten byråkratisk surr, fikk Lise gitt en skjerv til CC Cowboys og armeens arbeid.

VM i avskjed

- Lise har bursdag søndag. Hun fyller tre år, men vi har så smått begynt feringen i dag og vært på kafé. Og da vi så at Frelsesarmeen og Julemusikantene sto på gata, måtte vi stoppe for å gi penger. Jeg har stor respekt for den jobben de gjør, sa mormoren til Lise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer