...og Lise (snart tre år) ga sin skjerv

EGERTORGET (Dagbladet): Julemusikantenes hjemmegate er Egertorget. Her er det folk vi liker og folk som liker å høre bra artister. Så også i går. CC Cowboys spilte for siste gang i Oslo på denne siden av år 2050 (e. Bondevik). 8000 gryn til Frelsesarmeen fikk bandet inn også, blant annet fra fine Lise som fyller tre år søndag. Gratulerer!

Lise Fortun Smedbye hadde pyntet seg i går formiddag. Hun var med mormor på bytur. De var pent kledde begge to, på vei hjem fra et hyggelig kafébesøk -  med brus og andre bolleting -  stoppet Lise og mormor på Egertorget. Her var det riktignok fire småskumle menn som sto med høy lyd og greier, men Lise lot seg ikke skremme. Hun fyller jo snart tre. Hun ville høre musikk og ta et par dansetrinn. Mormor smilte, og Lise vinket.

Av mormor fikk hun noen mynter. De skulle i den svarte Frelsesarmé-gryta. Problemet var at gryta hang så høyt oppe. Hmmm... hva gjorde Lise snart tre da?

Jo, hun så seg omkring og fikk øye på en mann i blå frakk og med en uniformslue, kaptein Knut fra Frelsesarmeen. Han skjønte Lises vansker og kom med to hjelpende hender.

Hokus pokus, og uten byråkratisk surr, fikk Lise gitt en skjerv til CC Cowboys og armeens arbeid.

VM i avskjed

- Lise har bursdag søndag. Hun fyller tre år, men vi har så smått begynt feringen i dag og vært på kafé. Og da vi så at Frelsesarmeen og Julemusikantene sto på gata, måtte vi stoppe for å gi penger. Jeg har stor respekt for den jobben de gjør, sa mormoren til Lise.

Mer enn tre år har CC Cowboys fra Fredrik-stad på præriebaken. Bandet har holdt det gående i snart ti, men bestemte seg for lenge siden at nok er nok'n'roll. De ga ut en samleskive i mars og skulle i utgangspunktet ha vært på et bækkelundsk avskjedsraid cirka 15 ganger. Nå har de snart holdt på i åtte måneder dvs. VM i avskjed for Grønneberg & co.

- Men nå er det helt klart definitivt slutt, men ettersom samle-skiva ble så godt mottatt, og folk begynte å ringe for å ha oss til å spille, er ikke vi brattere i nesa enn at vi sier ja. Det er jo dette vi lever av, men nå er det slutt, sa Magnus Grønneberg til oss sånn cirka klokka 12.55 i går.

Transit

Da var det ti minutter før aller siste gang bandet skulle gjøre seg gateklare for Julemusikantene. De fire musikerne var slitne og trøtte, men i sånt passe tilbakelent dagen-etter-godt-rockehumør.

Det var tolv timer siden de gikk av en nattscene i Kristiansund, og ti timer før de skulle si et «Harry»-farvel med den hjemsnekra byen i Østfold cowboyfylke. Men, en transittkonsert i Oslo tok de seg tid til.

En bråstopp

- Vi kunne jo ikke si nei til å være med på dette her. Vi er vel ikke akkurat kristne noen av oss, men Frelsesarmeen gjør en solid jobb som vi har sansen for. Og så messer de ikke, sier bassist

Håvard Eidsaunet, for anledning med en lamaullue på hodet. Fin.

Og folk på Egertorget du gamle og grå, likte å bråstoppe midt i hasteverket. Og CC Cowboys er ikke låtgjerrige. De ga det de hadde på den akustiske tanken. Fra «Barnehjemmet Johnny, Johnny» via «Når du sover» til «Blodsbrødre». Gamle Harry gråt av glede.

OBS: Etter at CC Cowboys rir inn i en eller annen soloppgang etter konserten i natt, takker vi for følget med tre ganger hypp: hypp, hypp, hypp til Stephen Ackles med kor. Han er Julemusikant utenfor Oslo konserthus i morgen (søndag) klokka 18.00. Som en annen apostel garantert har sagt «Be there».

<B>MUSIKANTER:</B> Anders Grønneberg og CC Cowboys varmet opp folket på Egertorget med spilling i går formiddag.