... og nå blir Floberg Dinas far

Bjørn Floberg (53) er klar for rollen som Dinas far i filmatiseringen av «Dinas bok». Dermed er store deler av rollelista til storfilmen i boks.

- Dette kan bli en drivende god film, sier Bjørn Floberg til Dagbladet. Han gleder seg til opptakene, som etter planen skal starte på Kjerringøy allerede i mars. Floberg er blant Norges mest anerkjente og rutinerte filmskuespillere, med roller i blant annet «Telegrafisten», «Misery Harbour» og «Sofies verden».

Den norske produsenten Axel Helgeland og den danske regissøren Ole Bornedal har kapret et internasjonalt stjernelag til filmatiseringen av Herbjørg Wassmos roman «Dinas bok»:

Maria Bonnevie spiller tittelrollen som den egenrådige og viljesterke Nordlands-kvinnen Dina. Den franske storstjernen Gérard Depardieu spiller hennes ektemann Jacob. Svenske Pernilla August har takket ja til rollen som Dinas mor. Wenche Foss er aktuell i rollen som Dinas svigermor.

Filmen, med tittelen «I am Dina», har et budsjett på 115 millioner kroner, og blir en av de største satsingene hittil i skandinavisk film. Etter planen skal den være klar før Cannes-festivalen i 2002.

HOVEDROLLE: Maria Bonnevie spiller rollen som Dina i den nye storfilmen etter Herbjørg Wassmos «Dinas bok».Foto: METTE MØLLER