Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Og nå: Sport

Morten Sandøy: To be or not to be...

Guro Fostervold: ...det er det store spørsmålet.

Jo da, de koser seg i TV2, selv om det er sommer og agurktid. Mens Førde og Valebrokk lader opp til høstens varslede nyhetskrig, er det noen som må rapportere om store og små hendelser i Norge og verden. I går var det TV2-nyhetenes minst profilerte studiovert som hadde fått jobben. Sandøy er trygg, stødig og korrekt, og presenterer alle innslag med like stort trøkk. Dessverre for TV2 og Sandøy var det ikke all verden å rapportere i går. Det er ofte sånn om sommeren.

Innesol

Denne sommeren har sola vært en sjelden gjest over det ganske land. Og her i hovedstaden når sytingen nye høyder for hver dag som går med skyer og regn. Siden vi likevel blir tvunget innendørs, var det litt av en eventyrstund NRK2 serverte i går i det femte av åtte programmer om planetene. Turen var nemlig kommet til sola. Denne mektige, livsviktige og mystiske lys- og varmekilden har forundret mennesket i tusenvis av år. Vi fikk følge en vitenskapsmann og solekspert til øya Guadeloupe og en total solformørkelse i fjor. I mangel av sol og sommer var det fascinerende å sitte innendørs og få vite at sola utgjør 98 prosent av solsystemet og har en kjernetemperatur på 15 millioner grader. Når vi her nede på jorda hadde nøyd oss med usle tretti.

Programmet om sola var en reprise. Som omtrent alt annet på kanalene for tida. Morten Sandøy og de tre eksministrene i «Sommerøya» var de eneste ferskvarene på TV2, mens NRK kunne by på enda en båttur med Dag Lindebjerg med trall og koseprat, og Jostein Pedersens Grand Prix-konkurranse «La det swinge».

Feil tid

Det er ingen som helst tvil om at nordmenn er opptatt av Grand Prix. Men Grand Prix-tida er mellom mars og mai hvert år, mellom den norske og den internasjonale finalen. Da kan vi omtrent ikke få nok. I juli er det bare så vidt vi orker å se Jostein Pedersen, Anne Lise Gjøstøl og Finn Kalvik mer eller mindre samstemt i «Aldri i livet». Og når Rune Larsen anno tidlig åttitall drar i gang «Robåtrock» blir det for mye. Da svitsjer vi mot sol.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media