Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

... og Numme gråt for Alfred

Yngvar Numme greide ikke å holde tårene tilbake da han sang «På Enerhaugen» til minne om sin gode venn og kollega Alfred Næss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg visste gråten ville komme, men jeg måtte bare synge Alfreds fine låt, siden ingen andre ville gjøre det. Da jeg fikk øye på kona til Alfred, Eivor, rant tårene, forteller Numme til Dagbladet.

Døde på 70-årsdagen

I går kveld mintes hele Revy-Norge bakmannen og revyforfatteren Alfred Næss, selvsagt på Chat Noir. Han sovnet inn på sin 70-årsdag for over ett år siden - på dagen deler av gårsdagens forestilling skulle spilles for Alfred.

Wenche Myhre, hele Dizzie Tunes-laget, Øivind Blunck og Hege Schøyen, Sven Nordin, Harald Heide Steen jr., Dag Vågsås, Steinar Lyse og en rekke andre kjente norske revynavn var med på minneforestillingen - som hadde hele spektret av Næss' tekster med både skjemt og alvor.

- For meg og Dizzie Tunes har Alfred betydd mye. Han var et fantastisk menneske, sier Tor Erik Gunstrøm til Dagbladet.

«... a wonderful show»

Etter at teppet var gått ned, sto skuespillere og revyfolk og gråt stille.

- Men jeg er sikker på at Alfred har sett og hørt oss i kveld - og han har sunget som han alltid gjorde etter en forestilling han var fornøyd med: «...and I say to myself, what a wonderful show...», sier Numme.

Minneforestillingen vil bli sendt på TV2 2. påskedag.

VETERANER: Harald Heide Steen jr. var en av mange som hedret Alfred Næss.
HEDRET: Hege Schøyen ble tatt godt vare på av Alfred Næss, og hun takket ham med flere innslag på scenen.
TUNGT: Yngvar Numme hadde problemer med å holde tårene tilbake da han sang På Enerhaugen til ære for revykongen Alfred Næss.