...og på Rockefeller blir det bursdagsfest

Bob Dylans 60-årsdag markeres med musikk, litteratur, film og mye annet på Rockefeller i Oslo.

Tom Skjeklesæther står i spissen for feiringen, som kalles «Bob's 6-0». Og han lover at det skal bli en helt egen Dylan-verden på Rockefeller.

- Vi starter om kvelden onsdag 23. mai, og feiringen kommer til å gå inn i hans 60-årsdag torsdag 24. mai.

Lista over artister som skal være med er ennå ikke ferdig, og det vil komme til tre- fire nye navn de nærmeste dagene. Men foreløpig har de fått bekreftet flere kjente navn.

- Vi har blant andre Jonas Fjeld, Eric Andersen og The Bands Garth Hudson (som erstatter avdøde Rick Danko), Henning Kvitnes, Paal Flaata fra Midnight Choir, Rune Walle og operasangeren Lisa Bonnard, sier Skjeklesæther.

Backingen gjøres av et band som kaller seg Rolling Thunder Revisited, som er The Respatexans pluss Geir Sundstøl og Reidar Larsen.

I tillegg blir det en slags «bokbad»-avdeling, hvor forfatterne Håvard Rem, Torgrim Eggen og Petter Myhr snakker om Dylan. Dagbladets Fredrik Wandrup er ordstyrer.

- Vi samarbeider også med Norsk Dylanologisk Selskap, som skal stå for en del av programmet. Det skal bli visning av sjeldne filmklipp, og vi jobber med en fotoutstilling, lover Skjeklesæther.