Marvin for president:

Og, Per Kleiva da selvsagt

Men aldri mer 9. april.

FORT DEG: I Tegnerforbundets lokaler i Oslo er det fortsatt mulig å få ed seg Marvin Hallerakers arbeider som er pur klasse innen faget. Foto: Tom Stalsberg.
FORT DEG: I Tegnerforbundets lokaler i Oslo er det fortsatt mulig å få ed seg Marvin Hallerakers arbeider som er pur klasse innen faget. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-søndag i går. Ikke ski. Ikke sol, ikke bakrus, ikke om Høyre, men grått og deilig tørt i gatene. Årstidens første fotformsoldater ankommet fra stedet i utlandet der de lager våren for oss. År etter år. Derfor, en rusletur. En kaffe her. Et mobilbilde der. Av en fugl på toppen av statuehodet til kong Haakon, men han var jo også kråkenes konge. Føtter i retning Kirkegata 5.

Til Kunstverket Galleri som lørdag åpnet Per Kleiva (1933–2017) Grafikk Minneutstilling som henger fram til 13. mai. Utstillingen ble offisielt åpnet av Karin Hellandsjø, mens den gamle kretsmester i 10 003 m lyrikk, Jan Erik Vold, leste dikt, boka «Per Kleiva Grafikk» ble også lansert.

Herr-det-gode-mennesket Kleiva. Ingen særlig grunn til å si noe annet enn fred over minnet, fred over det politiske budskapet, den evige kamp, fargene, originaliteten, treffsikkerhet, det poetiske og Kleivas tidløshet, ja, vi sier dette rett ut på en tilfeldig mandag pluss at utstillingen er verdt å få med seg i ei ganske så ekkel samtid der de andre kreftene tærer på tålmodigheten. Hører vi helikoptrene? Igjen? Etter Kleiva. Ut døra. Til venstre oppover Rådhusgata til Tegnerforbundet. Og, vil du metaforisk blåse ut cirka 43 prosent av din karikerte hjerne? Med woow, ondsinnet latter, ettertanke, vidd, human slemhet, irriterende presisjon, kvalitet og presentasjon, så anbefales Marvin Halleraker. Fy søren. Dette er ikke blanke ark, ass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer