Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Marvin for president:

Og, Per Kleiva da selvsagt

Men aldri mer 9. april.

FORT DEG: I Tegnerforbundets lokaler i Oslo er det fortsatt mulig å få ed seg Marvin Hallerakers arbeider som er pur klasse innen faget. Foto: Tom Stalsberg.
FORT DEG: I Tegnerforbundets lokaler i Oslo er det fortsatt mulig å få ed seg Marvin Hallerakers arbeider som er pur klasse innen faget. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-søndag i går. Ikke ski. Ikke sol, ikke bakrus, ikke om Høyre, men grått og deilig tørt i gatene. Årstidens første fotformsoldater ankommet fra stedet i utlandet der de lager våren for oss. År etter år. Derfor, en rusletur. En kaffe her. Et mobilbilde der. Av en fugl på toppen av statuehodet til kong Haakon, men han var jo også kråkenes konge. Føtter i retning Kirkegata 5.

Til Kunstverket Galleri som lørdag åpnet Per Kleiva (1933–2017) Grafikk Minneutstilling som henger fram til 13. mai. Utstillingen ble offisielt åpnet av Karin Hellandsjø, mens den gamle kretsmester i 10 003 m lyrikk, Jan Erik Vold, leste dikt, boka «Per Kleiva Grafikk» ble også lansert.

Herr-det-gode-mennesket Kleiva. Ingen særlig grunn til å si noe annet enn fred over minnet, fred over det politiske budskapet, den evige kamp, fargene, originaliteten, treffsikkerhet, det poetiske og Kleivas tidløshet, ja, vi sier dette rett ut på en tilfeldig mandag pluss at utstillingen er verdt å få med seg i ei ganske så ekkel samtid der de andre kreftene tærer på tålmodigheten. Hører vi helikoptrene? Igjen? Etter Kleiva. Ut døra. Til venstre oppover Rådhusgata til Tegnerforbundet. Og, vil du metaforisk blåse ut cirka 43 prosent av din karikerte hjerne? Med woow, ondsinnet latter, ettertanke, vidd, human slemhet, irriterende presisjon, kvalitet og presentasjon, så anbefales Marvin Halleraker. Fy søren. Dette er ikke blanke ark, ass.

Marvin for president? Selvsagt, men han er først og fremst billedkunstner, illustratør, forfatter og musiker utdannet ved Bergen Kunsthøgskole. I gjesteboka, ved siden av den nye utgivelsen «Marvin Halleraker. Satiriker med helvetesangst» av Alf Van Der Hagen, skrev vi oss inn under teksten «Du er uovertruffen», hilsen Finn og Liv. Så en kaffe før søndagens kunst i byen-runden ble avrundet med et dykk inn i «Det felles eide», en solid presentasjon – i utvalg – av Oslo kommunes kunstsamling som totalt består av 19 000 verk. Utstillingen henger på Kunstnernes Hus og den kunne godt ha vært tolv ganger så stor. Kommunen skal ha ros for at de har vært historisk flinke til å kjøpe inn kunst. Fortsett med det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!