- Og så møtte jeg prinsessa

Jahn Teigen (62) forteller om sitt første møte med Anita Skorgan.

Sky: Til vanlig gjemmer Jahn Teigen seg i Sverige. I Trondheim måtte han gå på hotellrommet da det ble for mye oppmerksomhet fra folk på gata. Foto: Ole Morten Melgård
Sky: Til vanlig gjemmer Jahn Teigen seg i Sverige. I Trondheim måtte han gå på hotellrommet da det ble for mye oppmerksomhet fra folk på gata. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Livet er som en berg-og-dal-bane, det går opp og ned. Nå går det opp, sier Jahn Teigen og snurrer på installasjonen «Jahns lykkehjul».

- En utrolig ære Teigen er på utstilling om seg selv på pop- og rock-museet Rockheim i Trondheim. Artistens musikalske karriere er viet en egen utstilling som åpnet i går.

- Det er jo en utrolig ære. Jeg går litt tom for ord, både når jeg ser utstillingen og møter folk utenfor her som vil ta blide med meg og fortelle om en konsertopplevelse for tredve år siden. Hvorfor akkurat meg? undrer Teigen.

Ja - hvorfor akkurat ham?. Gummitrynet og sprellemannen med kraftig røst og splitt-hopp har blitt en del av vår kollektive bevissthet, vekselvis iført irrgrønn spandexbukse og skjellettkostyme.

Han fikk null poeng i Melodi grand Prix for «Mil etter mil», og skremte vannet av Europa. Men ikke nordmenn. Vi sendte ham like gjerne til den internasjonale finalen to ganger til.

Med låter som «Optimist», «Det vakreste som fins» og «Min første kjærlighet» har han solgt flere millioner plater, og blitt tildelt hedersprisen under Spellemann-utdelingen to ganger. Men nå begynner det å bli lenge siden han ga ut plate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer