Og så var festen i gang!

Oslo Live på Kontraskjæret åpnet i kveld.

Det var relativt tomt inne på festivalområdet i minuttene etter at Oslo Live åpnet dørene på Kontraskjæret i kveld klokken 20.00 - og de få som allerede hadde ankommet holdt seg på benkeradene i ølområdet.

Men litt etter litt viste stadig flere musikk-og øltørste osloborgere sin besøkelsestid: For det meste unge mennesker, gjerne i fargerike overdeler, trange jeans og moteriktige solbriller.

Ikke ulikt den menneskemengden som hvert eneste år dukker opp en annen oslofestival, nemlig den i Middelalderparken.

Sola skinte inn gjennom trærne ved Akershus festning, basstung elektronika stømmet ut over området - og køen utenfor inngangen vokste seg etter hvert stor og lang.

Da Dagbladet forlot området så det ut til at arrangørenes noe dystre forhåndsantagelser var i ferd med å bli gjort til skamme.

Det britiske bandet «Late of the Pier» gikk på scenen rett etter klokken 21.00, og høstet store smil og raus applaus fra publikum - som lot seg sjarmere av kvartettens tidsriktige blanding av post punk, new wave og rock. Men de aller fleste ventet nok på kveldens store headliner: Elektronikaduoen «Justice» fra Frankrike, som var ventet på scenen klokken 22.30.

Og så var festen i gang!
MASKEFJES: Tommy Bjerke (24, med maske) hadde kommet for å se franske «Justice». - Jeg liker festivaler, og jeg liker å ha dem i nærheten, sa Bjerke, som også trampet takta til britiske «Late of the Pier». FOTO: Jonas Skybakmoen
MASKEFJES: Tommy Bjerke (24, med maske) hadde kommet for å se franske «Justice». - Jeg liker festivaler, og jeg liker å ha dem i nærheten, sa Bjerke, som også trampet takta til britiske «Late of the Pier». FOTO: Jonas Skybakmoen Vis mer
TIDLIG UTE: - Jeg skulle egentlig på Roskilde, alle vennene mine er der, men jeg måtte jobbe. Og det er jo veldig billig å komme inn her, nesten for godt til å være sant, sa Line Belle (21).
STADIG FLERE: Det var relativt tomt på området i timen etter at dørene åpnet, men etterhvert tok det seg kraftig opp.