... og slik bor de nå

Deltakerne i TV 2-serien «Nr. 19» har lagt oppussingsåket bak seg. Nå nyter de fire parene livet i sine egne leiligheter i Oslo. Vi har besøkt vinnerne og taperne.

-  Er det noen som vil ha pølser?

Firhana Charania-Moursund står på takterrassen sin på vestkanten og smiler bredt med pølseklypa i hånda. Det er seks dager siden hun og ektemannen Lasse Moursund vant 351 000 - og en bil - i realityserien «Nr. 19», og livet er begynt å vende tilbake til det normale.

-  Det var vemodig å forlate leiligheten i Midtoddveien, etter å ha lagt igjen så mye arbeid der. Jeg kommer aldri til å gjøre en så omfattende oppussingsjobb igjen i hele mitt liv, sier Lasse.

Uante dimensjoner

Lasse og Firhana hadde ingen anelse om hvilke dimensjoner realityserien på TV 2 skulle få da de meldte seg på «Nr. 19».

-  Jeg trodde det skulle være et smalt «forandring fryder»-program for spesielt interesserte, isteden er vi blitt rikskjendiser. Folk stopper oss på gata, sier Firhana.

-  Det kan bli litt mye oppstyr noen ganger, men stort sett er det bare hyggelig. Jeg har ikke angret på at jeg var med på dette, sier Lasse.

Det har vært skrevet mye om livet i nr. 19, uvennskap og krangling er et av temaene som ofte er kommet opp. Dette er en virkelighet Lasse og Firhana ikke kjenner seg igjen i.

-  Det er ingen hemmelighet at vi knyttet tette bånd med Karin og Jon, men det betyr ikke at vi var uvenner med noen av de andre parene, forteller Firhana.

-  Hverdagen i nr. 19 gikk egentlig veldig fredelig for seg. Selv om vi er svært forskjellige, så er alle deltakerne flotte folk, understreker Lasse.

Sol og grilling på takterrassen og drinker over bardisken i stua er fjernt fra den tilværelsen de hadde da de på ti uker skulle pusse opp en leilighet fra bunnen av.

-  Det var en skikkelig utfordring. Man lærer virkelig å tåle mer, når man må akseptere at man ikke har et toalett de to første ukene, sier Firhana.

-  Det var nok en fordel at vi er vant til å jobbe sammen til daglig. Vi var derfor begge veldig fokusert på prosjektet, og lot aldri frustrasjonen gå utover hverandre. Det tror jeg er en nøkkel til suksess, forteller Lasse.

For pengenes skyld

På den andre siden av byen sitter Erlend Aas og Natalie Herland i bakgården og griller marshmallows.

Det unge paret var lenge storfavoritter i «Nr. 19», men endte overraskende opp på sisteplass til slutt.

-  Jeg må innrømme at jeg ble skuffet over at vi bare sitter igjen med 80- 90 000 i netto etter alt arbeidet vi la ned, sier Natalie.

-  I utgangspunktet var vi med på denne realityserien for pengenes skyld, men isteden er vi endt opp med et flott vennskap med Malcom og Bengt. Det er vi veldig glade for, sier Erlend.

Det var ikke bare forholdet mellom deltakerne som ble framstilt konfliktfylt, også forholdet mellom Erlend og Natalie har virket dårlig på tv. Dette syntes paret var direkte misvisende.

-  Kjenner meg ikke igjen

-  De har klippet programmet på en måte som gjør at jeg ikke kjenner meg igjen. Det ser ut som om jeg kjefter på Erlend hele tida, men sannheten er at vi aldri har hatt det så bra som vi hadde det i Midtoddveien, forteller Natalie.

-  Det er dumt at de har redigert bort alt dårlig om meg, for å forsterke Natalies rolle. Det er jo ikke det som var realiteten, sier Erlend Aas.

<p> PÅ FLYTTEFOT: Erlend og Natalie har nylig solgt leiligheten sin, og bruker fritiden for øyeblikket til å tråle visninger i Oslo sentrum. - Folk syntes ofte det er morsomt når vi som «Nr. 19»-deltakere dukker opp på visninger, sier Erlend.
ENDELIG HJEMME: Etter noen hektiske uker med innspurten i Nr. 19 er det deilig for vinnerparet å kunne slappe av i sitt eget hjem. Lasse og Firhana har lagt vekt på å tilpase leiligheten mest mulig etter egne behov. - Vi er sosiale mennesker som er glad i å ha gjester, derfor passer det supert med med en bar i stua.
MINIATYR: Det er mange likheter mellom stilien i Lasse og Firhanas egen leilighet og tv-leiligheten i «Nr. 19».
KJENDISFISKEN: Kampfisken Papa G fikk kjendisstatus da den tilsynelatende døde, men ble vekket til livet igjen.