Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Og Spellemannprisen går til...Bergen!

Alle fem Spellemann-nominerte i kategorien «Beste nykommer» kommer fra Bergen. Og ikke nok med det, de tre artistene som har fått to nominasjoner - Sondre Lerche, Röyksopp og Kaizers Orchestra - er også bergensbaserte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det bobler og syder her, sier Kaizers-vokalist Jan Ove Ottesen.

For å si det enkelt: Hvis det fantes en egen Spellemannpris til byer med sterkt musikkliv, ville den gått til Bergen. I flere artikler i fjor satte Dagbladet fokus for det yrende og kreative musikklivet i byen.

- Dette er fantastisk, både for alle vi som holder til i Bergen og for Kaizers Orchestra som er blitt nominert til to priser, sier Ottesen.

30-års jubileum

I går ble Spellemann-nominasjonene for musikkåret 2001 offentliggjort. De omfatter 56 plater fordelt på 16 kategorier.

- Påmeldingen har dette året vært rekordstor, med totalt 394 påmeldte fonogrammer, opplyser prosjektleder Karene Lyngholm i platebransjeorganisasjonen IFPI. Showet går av stabelen fredag 1. mars 2002 i Oslo Spektrum og direktesendes i NRK|1.

Spellemannprisen er 30 år gammel i år. Det skal markeres med spesialprisen «30-års låta». Spellemannkomiteen vil senere presentere de nonimerte, og publikum kan stemme via telefon og internett.

Bergen er byen

Årets nominasjoner viser ingen åpenbare unnlatelser. Man kan alltid diskututere om de ulike platene eller artistene fortjener en plassering på lista, eller om andre er blitt forbigått.

Det som er overraskende, er det sterke fokuset på artister fra Bergen.

I tillegg til de fem i Nykommer-kategorien, er Bjørn Torske, som er nominert i klassen Elektronika, og Rock-nominerte Whopper også Bergensbaserte.

Turné-resept

Kaizers Orchestra er også nominert til to Alarmpriser, i klassene Beste rockalbum og Beste liveband.

- Kaizers har holdt på mer eller mindre i ti år. Vi har reist land og strand rundt og tapt penger. Men nå tar det av. Vi legger ut på en omfattene turné igjen, sier Jan Ove Ottesen i Kaizers Orchestra, bandet som har solgt mer enn 20|000 av debuten «Ompa til du dør».

Ottesen er overbevist om at turnévirksomheten er årsaken til at bandet har oppnådd suksess med sin kabaret-rock og utagerende liveopptredener.

Hele Norges coronakart