Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Og vinneren kom fra danskebåten

KØBENHAVN (Dagbladet): Estland dro i land EuroSong-seieren. Den ene halvdelen av vinnerduoen, Dave Benton, har lang erfaring som artist - fra danskebåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var en seier for musikken, men ikke for glamouren - for det er ikke mye glitter å stas over duoen Tanel Badar og Dave Benton.

- En drøm er gått i oppfyllelse, sier Tanel Badar og gliser verdens største flir.

Han har tidligere erfaring fra EuroSong, mens karibieren Dave Benton har erfaring fra danskebåten mellom Kristiansand og Hirtshals der han underholdt i årevis.

- Hils til alle på Colour Line Festival og si at jeg elsker dem, sier han.

- Jeg bodde i ett år på Kolbotn for fire år siden. Det var kaldt, fastslår han overfor Dagbladet.

- Jeg fant meg aldri helt til rette. Nordmenn er ikke åpne eller lette å komme inn på. Det var vanskelig å bli integrert. Men jeg fant kjærligheten i Estland, og flyttet dit, forklarer grand Prix-vinneren.

Samboer

- Dette var utrolig gøy. Før finalen sa jeg til sønnen min at Dave ville komme høyt opp på resultatlista, og så vant han, sier underholdningssjef Roger Eilertsen i Color Line til Dagbladet i natt.

- Dave Benton tryglet om å en spillejobb som artist på ferjene, og vi ga ham sjansen i 1993, sier Eilertsen.

Etter ett år ble han samboer med Mariss Jårverand, en av danserne i troppen, Makeria Dancers. Mariss er fra Estonia, og i fjor flyttet paret dit med sitt ene barn og avsluttet sin danskebåtkarriere.

Da Benton ble voksen, pakket han sekken og reiste ut i den store verden. Han har spilt og opptrådt i alle verdenshjørner, men til slutt valgte han å slå seg ned i Estland - av alle steder.

Både Tanel Badar og Dave Benton har karrierer hver for seg - og sammen.

Drøm i oppfyllelse

At det skulle bli outsideren Estland som gikk til topps, var noe uventet. Riktignok fikk den terningkast 5 i Dagbladet da vår anmelder gikk igjennom alle årets låter, men at den skulle vinne, var totalt overraskende. Tanel Badar og Dave Benton er svart og hvit, to motsetninger som passer hverandre. Det er mye sjarme og varme i sangen «Everybody».

Estlands Tanel Badar og Dave Benton går på helium, minst. Dette er svært så oppløftende og luftig. «Everybody» er forfriskende partypop spritet opp med litt Motown-soul. Litt Barry White-aktig, skrev Dagbladet da vi anmeldte sangene.

- Dette er helt uvirkelig. Vi kan rett og slett ikke tro at vi har vunnet, sa de til pressehorden etter at tv-kameraene ble svarte.

Tidsskille


Det kan virke som om ballader ikke lenger slår så godt an i EuroSong-finalen. Dessuten kan det vise seg at Olsen Brothers' seier i fjor skapte et aldri så lite tidsskille. Det var ingen som trodde at to gamle dansker skulle gå til topps med enkel og uhipp visepop. Og nå altså seier til Estland. Og et slag for danskebåten.

<B>KVELDENS MADS OUSDAL:</B> Polske Piasek liknet på «Morten Abel på en dårlig dag» ifølge NRK-kommentator Jostein Pedersen. Eller var det en fyllesjuk Mads Ousdal?
<B>KVELDENS ROCK:</B> Russiske Mumiy Troll stod for rocken - uten at det resulterte i særlig med poeng.
<B>KVELDENS SKJØNNHET:</B> Greske Antique var vakker som en gudinne, men egentlig er hun både født og oppvokst i Göteborg.
<B>KVELDENS KITSCDRONNING:</B> Slovenske Nusa Derenda leverte ypperlig GP-kitsch.
<B>KVELDENS RICKY MARTIN: Spanske David Civera hadde alle latinoloverbevegelsene inne. Uten å matche Ricky.
JUBLET UTEN GLAMOUR: Jublende glad stormet de estiske vinnerne Dave Benton og Tanal Padar ut på scenen. Ingen av dem toppet glamourtoppen under kveldens finale. Dave Benton er kjent for nordmenn fra turer med danskebåten, der han en gang tryglet om jobb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!