Øglene kommer..

På sin evige jakt etter truselbilder har Hollywood nå kommet til øgler. Ja, ikke slik at denne filmen er den første Hollywood-filmen om øgler, men «Godzilla» er den aller største filmen om de aller største øglene. Og her snakker vi stort. Veldig stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sterkt inspirert av den japanske Godzilla-mytologien, om kjempeøglene som erobrer jorda, er dette, i tyskeren Roland Emmerichs Hollywood-svulstige regi, blitt en svimlende veldreid, men nokså dum, action/skrekk-film med alle de ingrediensene du sikkert kjenner fra før:

Sterke menn blir redde for overjordiske (eller undersjøiske) fenomener, kjekk vitenskapsmann(Matthew Broderick) aner ugler i mosen(!), søt pike(Maria Pitillo),_litt dum, men søt_, elsker den litt hjelpeløse vitenskapsmannen, tøffe soldater kommer for å rydde opp, men driter på draget. Vitenskapsmannen får rett, og han får jenta.

Noen franske etterretningsmenn dukker opp i bildet, og de er slett ikke så dumme som de normalt ville vært i en ganske ordinær actionfilm. Kanskje franskmennene skylder nabo Emmerich noe der? Kunne han ikke gjort noe for jenterollene med det samme?

Som du skjønner, det er nesten på trynet, dette, men ikke helt. Håndverksmessig gjøres det mye godt filmhåndverk, og manus har sine gode sider.

Hvis du altså ikke er av dem som synes det i lengden blir kjedelig å se grinete kjempeøgler jogge rundt på Manhattan og knuse hus mens dumme soldater skyter på dem med ertebøsser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer