Også artistene elsker å snakke om været

Sola fenger mest, mens ingen vil synge om snøstorm.

VÆR I VINDEN: Bob Dylan er den musikeren som skriver mest om været, ifølge en ny studie. Blant hans mest populære låter er «Blowing in the Wind», som ble fremført for første gang i 1963. Foto: NTB Scanpix
VÆR I VINDEN: Bob Dylan er den musikeren som skriver mest om været, ifølge en ny studie. Blant hans mest populære låter er «Blowing in the Wind», som ble fremført for første gang i 1963. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er få temaer som engasjerer mer enn været. Skinner sola akker vi oss over at det er for varmt, men når den forsvinner synes vi sannelig at det er for kaldt.

Så er det kanskje ikke rart da, at mange artister lar seg inspirere av været når de skriver låter.

Sol og regn fenger Totalt sju prosent av tekstene til tidenes mest populære låter om nettopp været, ifølge en ny studie.

Bob Dylan har laget flest sanger om vær, tett fulgt av John Lennon og Paul McCartney. De fleste handler om regn eller sol. Færrest beskriver snøstormer, skriver forskning.no.

Dataen stammer fra fritidsprosjektet til britiske forskere fra Tyndall Centre for Climate Change Research.

De har studert 759 popsanger som handler om været. De analyserte tekstene til 419 av disse ved hjelp av en database for karaoke.

20 værtyper Forskerne valgte å katalogisere med 20 forskjellige værtyper, blant dem regn, sol, snø, storm, torden og tornado.

Konklusjonen er som følger:

• Flest sanger handlet om sol (159).

• På plassen bak følger regn (143).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer