Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

#Også den nye narkohunden Tjall tar seg en rev i Bergen

Politikammer eller kartell? Vi skal ikke kast stein på dem som ligger nede, nei, det skal vi ikke altså.

NARKOHUNDER FORBUDT: Slike skilt kan bli satt opp i Bergen, Nei til narkohunder. Foto: NTB Scanpix
NARKOHUNDER FORBUDT: Slike skilt kan bli satt opp i Bergen, Nei til narkohunder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

05.45 i går. Regntungt og mørkt. Nyheter på radio. Tre aviser på døra, tynne papiraviser. Leste først Dagsavisen (finner alltid noe der selv om de er uten humor på sosial medier) deretter Dagens Næringsliv (mange fine bilder av menn i dress som vanlig) og avrundet med Aftenposten (borgerskapet må ha sitt).

Gikk i retning Marienlyst for å snakke i fire minutter om norsk fotball. Hostet en gang, men ikke verre enn at det ble sagt at nå er det langt på overtid med Per-Mathias Høgmo og at toppfotballens sjef, Nils Johan Semb, også burde avløses. Vi får se hva som skjer, fordi det skjer noe, det må det. Avsette alle spillerne? Ja, da må det inn en trener med samme retorikk som Donald Trump, og hvem er det i så fall? Kjetil Rekdal?

Etter radiominuttene 18-trikken mot sentrum etter å ha vært innom post i butikk (nesten like ille som buss for tog). Stille på trikken. Ingen som startet uka med å snakke vanvittig høyt på denne – som mange andre mandager – blåsvarte dag. Mandager er nemlig ukas seriemorder, men pytt. Hentet et bilde som var printet ut, tok en kaffe og leste Dagbladet papir, tynn.

Ned i undergrunnen, trikk 5 i retning Vestli. Og, nede på stasjonen så vi at noen hadde en langt verre ukestart enn mange av oss andre – altså i velstandslandet Norge. Fordi i T-banens hvelv var det billettkontroll. Vi hadde appet via Ruter, men det var det mange som ikke hadde gjort. De ble stoppet og måtte punge ut. Flaut før jobb, skole, studier, møter og kanskje generell syting om været, presidentvalget eller politiet i Bergen-kartellet.

Sistnevnte kammer har vist at innen faget narkodealere: Go West. VG avslørte i helga hvordan politikammeret i Vestlandets hovedstad ikke har tatt en varsler ,og det han har varslet om, særlig alvorlig, men de har «innført nulltoleranse mot å arrester narkohaier». Ja, noe sånt. Hva er det med purken i Bergen? Og, hva sier justisministeren? Han som hele tida lover at nasjonen skal være tidenes politistat? Klassepurk får en ny betydning, ja, selv narkohundene i Bergen bruker #frihasj, sies det da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!