DEBATT

«…også drømmer jeg om å finne en mann med litt penger i baklomma, da…!»

Hører jeg med jevne mellomrom unge jenter si. I fullt alvor. Norske jenter, i 2017.

KONGE MED CASH: At en mann med penger blir attraktiv blant damene ble også observert på dette magasincoveret fra 1923. - Jenter, svaret er vel ganske åpenbart: fiks dette selv! Du må kunne sørge for deg selv og to barn, ferdig snakka, skriver artikkelforfatteren.
KONGE MED CASH: At en mann med penger blir attraktiv blant damene ble også observert på dette magasincoveret fra 1923. - Jenter, svaret er vel ganske åpenbart: fiks dette selv! Du må kunne sørge for deg selv og to barn, ferdig snakka, skriver artikkelforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Videre kommer det gjerne frem at grunnen til at de ønsker seg «en mann med litt penger i baklomma» er at da kan de få seg det de egentlig drømmer om – det disse pengene altså skal kjøpe.

Det viser seg gjerne å være fullstendig ordinære ting: Et all right hus, litt nettshopping av klær, bil, interiør, egenpleie i form av negler og øyevipper, en 2, 3 barn og hund, å kunne fokusere på cupcakes og hjemmelaget mat, osv. Og det som liksom står mellom dem selv og drømmen om et ikke så veldig ekstraordinært liv er altså å finne en mann med penger. (Jeg har aldri hørt en gutt eller mann i fullt alvor si at han drømmer om å «finne seg en dame med litt penger i baklomma…»).

Når jeg hører dette så blir litt sånn «kødder dere med meg?!?» Dere må jo sørge for dere selv! Jeg har kjent selv på kroppen hvordan det er å gå fra to voksne og ett barn, til én voksen og ett barn - det er svært lite greit, og det blir garantert ikke bedre av å ikke være økonomisk selvstendig.

For det første: hvorfor skal jentene være avhengig av en mann for å oppnå en helt ordinært, materialistisk drøm? Hva om du ikke møter denne mannen? Det er selvsagt ikke noe i veien med det å ønske seg kjærlighet og familie, så den biten der er grei – det er ikke rart å ønske seg en partner for akkurat dette. Men at man skal ønske seg en mann fordi man vil ha et greit sted å bo og et standard behagelig liv… jeg fatter det ikke. Hvis du ikke møter denne mannen med penger, skal du da ikke kunne oppfylle de litt mer «materialistiske» drømmene dine?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer