Også du, Brutus

Hotel Cæsar er booket til trengsel med intriger etter at Georg falt død om i sakte kino før jul. Nå sklir flere og flere av oss rundt på såpeholka.

For øyeblikket har vi en hel haug med norske såpeoperaer å velge i. Familien Anker-Hansens uhyre populære comeback på skjermen bare understreker den nye norske tv-virkeligheten - det stinker såpe fra Kapp til Lindesnes.

«Syv Søstre» og «Offshore» ruller og går i stillhet. Men to serier henger stadig på folkemunne: Den realistiske krimføljetongen «Sejer» på NRK, og den urealistiske møljeføljetongen «Hotel Cæsar» på TV2.

Strammere intriger

Begge følges slavisk. Det finnes en tid for alt. I går var det check-in på Hotel Cæsar klokka 19.00. Som vanlig. Ferien er over. Livet må gå sin gang. Også på tv. Det er tross alt der det skjer.

Ikke nok med at intrigene er stramme(re), og seertallene til «Hotel Cæsar» stigende; TV2s såpe-eventyr har fått oppfylt det siste ønske: Selv skuespillerne er i ferd med å bli stjerner. De som spiller som seg sjøl i kjendisdramaer både her og der: Henriette Lien som liker yngre menn. Beate Eriksen som liker eldre menn. Sossen Krohg som liker menn og Anette Hoff som liker Nils Ole Oftebro. Dessuten liker Stian Barsnes Simonsen Lene Marlin og Kimberly Larsen (et såpenavn med ekstremt potensial) vet ikke hva hun skal gjøre med livet sitt. Det er mye å følge med på for såpekjennerne.

Men altså: tilbake til den skummende virkeligheten.

En morsk rynke

Det er duket for stor dramatikk framover. Testamentet til Georg Anker-Hansen bød som forventet på store overraskelser. Du kunne nærmest se mannen gni seg i hendene post mortem over alt det kjipe som fulgte i kjølvannet av hans død. For nå braker det løs (og dette byr på store kunstneriske utfordringer for skuespillerne):

Henriette Lien fikk til en skikkelig morsk rynke da hun i går strenet inn på kontoret der Juni, Jens August og gamlemor satt måpende i noe de trodde var et styremøte: «FRA NÅ AV ER DET JEG SOM ER SJEFEN!» sa blondinen. La oss håpe hun blir den «bitchen» serien fortjener. La oss håpe hun nesten omkommer i en bilulykke like før hun nesten har solgt familiehotellet og dukker opp igjen med nesten nytt ansikt akkurat idet Juni, Jens August og gamlemor nesten føler seg trygge.

For nå må det nesten skje noen utskiftninger snart. Om «Hotel Cæsar» ikke skal forråde såperegimets (u)skrevne regler.