Også du min sønn, Jacob!

Det må være en selsom opplevelse å komme til Norge akkurat idet karrieren din er i ferd med å ta helt av i Statene og opplever et tyst og bortimot tomt Rockefeller. Slik var det i går for Wallflowers som selger millioner i USA.

Av de cirka 200 menneskene som var innenfor dørene på Rockefeller, var drøyt halvparten gratispassasjerer på plateselskapet og konsertarrangørens gjesteliste. Det sier alt om Wallflowers' posisjon her til lands. Men nå svettet ikke akkurat Jacob Dylan livet av seg for å vinne nye fans, heller da!

Engasjement?

Jacob, sønn av Bob, selvfølgelig, er ingen Julian Lennon, for å si det slik. Han har talent og go'røtter i kroppen. Det viser han til fulle på deler av Wallflowers' nå megaselgende andrealbum, «Bringing Down The Horse». Men gi gutten litt motstand, og han mister gnisten fullstendig.

Nå har det aldri vært lett å spille for et publikum som overhodet ikke evner å vise interesse for den konserten de befinner seg på, men det var likevel skuffende at Wallflowers ikke klarte å vise mer enn en antydning til engasjement på enkelte låter.

Tomsnakk

Dylan klarte også å tøyse bort store deler av konserten med metervis av tomsnakk mellom låtene.

For øvrig er det liten grunn til å tro at fader Bob er i koma over det musikalske «ungdomsopprøret» Jacob viser. Sønnen synger nemlig på samme halvsure måten som far mens bandet ramler av gårde med sin lettere country-infiserte rock.

Med låter som «One Headlight», «6th Avenue Heartache» og «Bleeders» er det synd Wallflowers ikke klarte å yte litt mer enn det tilfellet var på Rockefeller i går.