TV-KJEKKAS: «Skam»-stjerne Ulrikke Falch har falt for «Ex on the Beach»-Henrik Elvejord Borg, og det «har hun ikke lov til». Foto: Toke Mathias Riskjær / TVNorge
TV-KJEKKAS: «Skam»-stjerne Ulrikke Falch har falt for «Ex on the Beach»-Henrik Elvejord Borg, og det «har hun ikke lov til». Foto: Toke Mathias Riskjær / TVNorgeVis mer

Ulrikke Falch og Henrik Elvejord Borg:

Også feminister må få lov til å være sammen med kjekke menn fra «Ex on the Beach»

Nok en gang skal alle mene noe om hva en feminist kan si og gjøre.

Meninger

Året er 2017 og et videoklipp av Sylvi Listhaug og Ulrikke Falch på «Lindmo» tar Facebook-Norge med storm. Den da 20 år gamle Falch sier stolt at hun er feminist. Listhaug, på sin side, sier at «nei, det har jeg ikke et behov for å kalle meg».

Dette klippet har i dag én million visninger, med nesten like mange ulike meninger i kommentarfeltet.

Listhaug forklarer at begrepet tilhører venstresida, som Frp-politikeren helt åpenbart ikke er en del av, og forteller at hun heller vil kalle seg «en forkjemper» for kvinners rettigheter.

Sannheten er at Listhaug hadde veldig rett. Rett i det at feminismebegrepet gir deg veldig stramme tøyler. I hvert fall i manges øyne.

Dette fikk den nå 22 år gamle Ulrikke Falch kjenne på i dag.

Like etter at nyheten om at «Skam»-stjerna og «Ex on the Beach»-deltaker Henrik Elvejord Borg (24) bekreftet forholdet sitt, ble de stramme tøylene tydelige på Twitter, Instagram og Jodel.

Budskapet er klart: Du kan ikke være opptatt av kroppspress og feminisme OG samtidig være sammen med en kjekk, topptrent og oppmerksomhetsglad realitystjerne. Det er dobbeltmoralsk.

Dette er ikke en ny problemstilling. Få andre mennesker må så til de grader forsvare sin egen oppførsel på grunn av sin ideologi, som feminister. Selv har jeg måtte gjøre det flere ganger.

«Men, om du er feminist, kan du be en mann hente noe øverst i skapet for deg?», er et spørsmål jeg har fått fra en kvinne som heller ikke ville kalle seg selv feminist.

Begrunnelsen hennes? At feminister ofte er dobbeltmoralske.

Men hva er egentlig en feminist? Sannheten er at det finnes veldig mange forskjellige feminister. Venstresidefeminister og høyresidefeminister. Feminister som synes det er ok med sexsalg, og feminister som ikke synes det er ok med sexsalg. Feminister som liker å vise fram kroppen sin, og feminister som ikke liker å gjøre det.

Det finnes utallige forskjellige ideologiske retninger innenfor feminismen, men felles for dem alle er selve grunnprinsippet, målsettingen for feminismen. At begge (ev alle) kjønn skal ha like rettigheter, muligheter og ansvar.

At du skal kunne være deg selv, og gjøre som du vil, uavhengig av kjønnet ditt.

Da burde du vel også kunne være sammen med den du vil?

Året er nå 2018. «Ex on the Beach»-Henrik, som skriver bok om oppholdet sitt, har bevist at du ikke må ha en under gjennomsnittet lav IQ dersom du skal delta i et reality-program.

Ulrikke Falch har bevist at du kan kalle seg selv feminist og samtidig like kjekke, veltrente realitystjerner.

Og resten av landet har bevist at likestilling slettes ikke har gått for langt, spesielt når en kvinne må forsvare hva reality-kjæresten har sagt på fylla på TV.

KLINTE TIL: Frank Løke og Helene Hima ankom Se og Hørs 40-årsfest sammen. Nå forklarer de hvordan relasjonen oppsto. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen Les hele saken her: Vis mer Vis mer