Også i spill finnes desperate menn

Møt Leisure Suit Larry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ETTER DE FRISINNEDE årene gjennom 60- og 70-tallet, sørget 80-tallet med sin dystre Aids-bølge for en bråstopp i den seksuelle revolusjonen.

Samtidig som amerikanere flest kneppet igjen både øverste knappen i skjorta og buksesmekken, entret en småforvirret og temmelig kåt fyr spillverdenen med lite pomp og prakt.

Med de første vaklende skrittene til Larry Laffer - bedre kjent som Leisure Suit Larry - forsøkte spillskaper Al Lowe og hans arbeidsgiver Sierra On-Line samtidig for å alminneliggjøre seksuelt innhold i dataspill, et spillelement som fortsatt ikke har funnet sin naturlige form.

TIDLIGERE HADDE Sierra On-Line prøvd seg på tilsvarende tematikk i det tekstbaserte spillet «Softporn Adventure», forløperen til Larry-spillene og det eneste spillet de publiserte helt uten grafikk.

Til tross for at spillet ikke hadde spesielt kontroversielt innhold, vakte det store reaksjoner i 1980, og ble det første dataspillet Time Magazine skrev om. Forøvrig er «King's Quest»-skaper Roberta Williams avbildet halvnaken på spillboksen ...

MEN DET VAR først da Sierra On-Line mikset humor inn sammen med all den seksuelle innuendoen at det hele tok av, selv om det også med Larry var snakk om uskyldige greier. Til tross for svakt salg ved lanseringen fant spillpublikummet etter hvert fram til spillet og gjorde det til et av de mestselgende i 1985.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer