TROR HAN VILLE VUNNET: Torgrim Eggen forbanner at han ikke har gitt ut roman i år.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
TROR HAN VILLE VUNNET: Torgrim Eggen forbanner at han ikke har gitt ut roman i år. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .Vis mer

Også norske forfattere kan skrive dårlig om sex

Torgrim Eggen føler seg snytt.

(Dagbladet.no): Dagbladet skrev nylig om «Bad sex award», en årlig kåring fra britiske Literary Review som belønner de dårligste sexskildringene fra bokåret som har gått.

Denne får stor oppmerksomhet hvert år - så stor, faktisk, at vi nå står i fare for å få en norsk variant.

Forslagene strømmer inn
Det er Øystein Hauge og forfatterbloggen.no som står bak iniativet, og forslagene har allerede haglet inn.

- Hvor gode (eller kanskje vi heller skulle spurt: hvor dårlige) er norske romanforfattere, novellister og poeter på sexskildringer? , spør Hauge på bloggen.

Responsen på ideen har ikke latt vente på seg, og i kommentatorfeltet har det allerede kommet en hel rekke forslag. Noen beklager seg også over at de ikke har gitt ut bøker i år.

- Det er som faen at jeg ikke har noen bok i høst ... dette er den eneste litterære prisen jeg kunne vært rimelig sikker på å i det minste bli shortlistet til, skriver forfatter og journalist Torgrim Eggen.

Kaster stein i glasshus
Andre påpeker at iniativtaker Øystein Hauge selv skal være glad for at hans bok «Fotografi av to som danser», ikke kom ut i år, da den inneholder en sexskildring som hadde vært kvalifisert til en nominasjon. Her er passasjen fra 2005-utgivelsen som bloggeren «Hestehode» mener ville vært passende til en pris:

- Kva er kjønnsleppene tilpassa om ikkje den saftfylte kjølen i ein appelsinbåt. Ho er ein leiken kattunge til ho kjem og det går for meg også og ho blir til ei doven kjette som mel og mel mot ein blaut snigel.

Norske oversettere kan heller ikke føle seg trygge, det åpnes nemlig for å nominere oversatt litteratur. Og skal vi tro bloggdiskusjonen ser det ut som Norman Mailers siste roman står i fare for å komme høyt opp på lista.

- Den sentrale sexscenen i Norman Mailers «Slottet i skogen» (der Adolf Hitler blir unnfanget med assistanse fra en smådjevel som dytter pappa Alois i rompa) er bakkerekord og vel så det, skriver Torgrim Eggen.

Dagbladet.no lover fyldig dekning i kåringen av norsk skjønnlitteraturs verste sexscener 2008, og kommer tilbake med de nominerte så snart det er bestemt.