Også norske forfattere kan skrive dårlig om sex

Torgrim Eggen føler seg snytt.

TROR HAN VILLE VUNNET: Torgrim Eggen forbanner at han ikke har gitt ut roman i år.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
TROR HAN VILLE VUNNET: Torgrim Eggen forbanner at han ikke har gitt ut roman i år. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet skrev nylig om «Bad sex award», en årlig kåring fra britiske Literary Review som belønner de dårligste sexskildringene fra bokåret som har gått.

Denne får stor oppmerksomhet hvert år - så stor, faktisk, at vi nå står i fare for å få en norsk variant.

Forslagene strømmer innDet er Øystein Hauge og forfatterbloggen.no som står bak iniativet, og forslagene har allerede haglet inn.

- Hvor gode (eller kanskje vi heller skulle spurt: hvor dårlige) er norske romanforfattere, novellister og poeter på sexskildringer? , spør Hauge på bloggen.

Responsen på ideen har ikke latt vente på seg, og i kommentatorfeltet har det allerede kommet en hel rekke forslag. Noen beklager seg også over at de ikke har gitt ut bøker i år.

- Det er som faen at jeg ikke har noen bok i høst ... dette er den eneste litterære prisen jeg kunne vært rimelig sikker på å i det minste bli shortlistet til, skriver forfatter og journalist Torgrim Eggen.

Kaster stein i glasshusAndre påpeker at iniativtaker Øystein Hauge selv skal være glad for at hans bok «Fotografi av to som danser», ikke kom ut i år, da den inneholder en sexskildring som hadde vært kvalifisert til en nominasjon. Her er passasjen fra 2005-utgivelsen som bloggeren «Hestehode» mener ville vært passende til en pris:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer