DEBATT

Også du, Per-Willy!

Alle som ikke sitter i regjering og kan noe om boligfeltet, skjønner at dere ikke er i nærheten av å utøve en «offensiv boligpolitikk».

TAR FEIL: Per-Willy Amundsen klarer ikke peke på mine feil, men tar selv feil, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR FEIL: Per-Willy Amundsen klarer ikke peke på mine feil, men tar selv feil, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Min lørdagsspalte i Dagbladet om boligpolitikk 14. juni har fått svar fra statssekretær Per Willy-Amundsen (FrP) 24. juni. Han gir meg kred for å være harstadværing (som han selv), men hevder ellers at «jeg tar feil». Nøyaktig hvor og hvordan jeg tar feil, greier han ikke påvise. Derimot tar han selv grundig feil.

Amundsen ramser opp diverse tiltak regjeringen har foreslått, og påstår at jeg ikke nevner noen av dem. Nei, jeg tok dem ikke i detalj. Noe må regjeringen greie selv. Men jeg skrev da vitterlig at regjeringen «forenkler byggeregler og saksbehandling. Den samordner og effektiviserer. Bra!» Du fikk altså ros, Amundsen. Er det så uvant at du ikke merket det?

Alle som ikke sitter i regjering og kan noe om boligfeltet, skjønner at disse tiltakene ikke er i nærheten av å utgjøre en «offensiv boligpolitikk», slik Amundsen hevder. Og forskere har vist at kombinasjonen av uredusert egenkapitalkrav og innstramming av startlån vil gjøre det enda vanskelige for unge å skaffe egen bolig. Snakker vi ikke her om løftebrudd? Fremskrittspartiet har til og med programfestet å fjerne egenkapitalkravet helt. Før valget sto Peter Batta, direktør i Huseiernes Landsforbund, på Stortingstrappa sammen med representanter for alle de borgerlige partiene og erklærte at 15 prosent-kravet ville forsvinne straks vi fikk ny regjering. Batta kaller tilbaketoget for «et svært alvorlig løftebrudd». Og legger til: «Svært mange unge velgere vil nå føle en berettiget skuffelse.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer