Oh Snap: Her er oppdateringene du kan nyte godt av

Emoji-bonanza og datasparing.

OPPDATERINGER: Snapchat kom i dag med tre nye funksjoner i den siste oppdateringen av den populære appen. Datasparing er blant nøkkelpunktene. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIX
OPPDATERINGER: Snapchat kom i dag med tre nye funksjoner i den siste oppdateringen av den populære appen. Datasparing er blant nøkkelpunktene. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): I dag, ellevte august, ble bilde- og video-appen Snapchat oppdatert med tre nye funksjoner som nok vil komme mange brukere til gode.

Over 100 millioner av dem for å være litt mer nøyaktig.

Datasparing Den kanskje største og viktigste forbedringen er først og fremst myntet på dem som ikke vil se regningen sin for databruk skyte i taket.

Det er nå nemlig mulig å kjøre appen på sparebluss. Det skriver The Verge.

Dersom man slår på det de kaller «Travel mode» vil ikke nye snaps (verken Stories, Discover, Live eller personlige beskjeder) bli lastet ned automatisk.

Man må nå trykke en gang for at de skal bli lastet ned, og en gang til for å få den opp på skjermen.

Dermed har man bedre kontroll på databruken når man er ute på reise, og at nærmer man seg grensa for databruk den aktuelle måneden går det an å være litt mer selektiv.

Tid spart Det vil nå også være enklere å se hvem som har sett dine Stories enn det var tidligere.

Før dagens oppdatering var det slik at nevnte Story startet dersom du ville se hvem som hadde fått med seg «ditt siste måltid», men øyet som forteller deg hvem og hvor mange er nå lettere tilgjengelig.

Et halvt sekund spart.

Emoji Det er sikkert også de som ikke synes de nåværende mulighetene for emoji-bruk er tilfredsstillende, men ikke fortvil.

Nå har tøylene på dette punktet blitt enda friere.

Ved å trykke på ikonet ved siden av «T-en» øverst kan du nå velge fritt blant både fjes og fjas som du så kan drapere over bildet eller videoen som du selv måtte ønske.

Man er dermed ikke lenger bundet til den klassiske tekstlinja som man var tidligere. La kreativiteten få fritt spillerom.