«Oh what a lovely war on terrorism»

Tony Blair blir musikal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går gikk han av som britisk statsminister, men i august dukker han opp igjen - som musikal.

«Tony Blair - the musical» får premiere på Edinburgh Fringe Festival, som arrangeres fra 5. til 27. august.

Musikalen forteller om Blairs politiske liv sett gjennom hans egne øyne. Og det var en smal sak å gjøre Blair til en musikalfigur, skal vi tro dramatiker James Lark.

- Showbiz-retorikk

- Han snakker i sangtekster, sier Lark til BBC News.

- Hele den retoriske stilen hans er så poetisk og showbiz-aktig allerede, så det var veldig interessant å skrive sangene hans. Jeg trengte ikke å endre mye, men bare skrive om musikken så den passet til ordene, forteller han.

Musikallåtene har treffende titler som «Oh what a lovely war on terrorism», og flere andre kjente politikere blir portrettert på scenen. Blant dem er Gordon Brown, Storbritannias nye statsminister. Sistnevnte spilles av Lark selv.

- Noe av det jeg ville gjøre, var å rette opp balansen litt, ved å se hele historien gjennom Blairs øyne istedet for bare å kritisere ham og «bang, bang, bang, krig i Irak, slem mann.» Jeg ville prøve å forklare motivasjonen hans bak det hele, og kanskje gå litt dypere enn andre satirikere, sier Lark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer