KOMMENTARER

Trondheim:

Oi, det har blitt gørrkjedelig i Trondheim

Hvem hadde trodd, for et år sida, at trønderpolitikken skulle levere til terningkast 3? Det eneste som står på spill i Trondheim er demokratiet selv, men selv det er bare nesten.

Må innovere: Trondheimspolitikken er gørrkjedelig. Men målet er ikke å gjøre den underholdende for politiske kommentatorer. Den må bare fungere litt bedre for velgerne. Her er ordfører i Trondheim de siste seksten åra: Rita Ottervik.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Må innovere: Trondheimspolitikken er gørrkjedelig. Men målet er ikke å gjøre den underholdende for politiske kommentatorer. Den må bare fungere litt bedre for velgerne. Her er ordfører i Trondheim de siste seksten åra: Rita Ottervik. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da vi fordelte ansvar i kommentaravdelinga for dekningen av kommunevalget, var jeg sikker på at jeg begikk et aldri så lite kupp: Jeg røvet til meg Trøndelag generelt, og Trondheim spesielt. Særlig fylkeshovedstadens fartsfylte skandale-bonanza appellerte. Korrupsjonsetterforskning og brutal maktkamp, for eksempel.

Selv om politikken i verste fall skulle svikte, ville det i det minste være noe å skrive om, tenkte jeg. Det at bompengestriden ikke river både lokaldemokratiet og forstanden i fillebiter, var en seier i seg selv.

Dessverre viser det seg at Trondheimspolitikken ligner mer på TV-serien Bonanza enn artig-bonanza. I hver episode fyrer opposisjonen halvhjertet av noen salver mot Rita Ottervik-klanen, men til ingen nytte.

Resignert innser angriperne at slaget er tapt, og trekker seg tilbake til det lille reservatet som er forbeholdt de få partiene som ikke er innlemmet i dagens røde koalisjon. Det hele begynner å gå litt på tomgang, noe som kanskje ikke er så rart. Bonanza gikk på lufta i fjorten sesonger. Rita Ottervik er inne i sin sekstende.

Utsiktene til å bli sittende i fire år til er likevel store for den allmektige ordføreren. Spenningen i høstens valg, i den grad den finnes, er knyttet til hvilket styrkeforhold det blir mellom partiene på venstresida - ikke om ordføreren blir rød eller blå. Misfornøyde Ap-velgere bytter ikke blokk, men går til SV, Rødt og MDG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer