Anmeldelse: «Lunch» på

Oi oi! For et funn!

«Lunch» har tatt det vanskelig steget fra tegneseriestripe og inn i dramaverden. Det funker okay, men vi vil ha litt mere Kjell, takk.

BODIL OG KJELL: «Lunch» går fra tegneserie til drama der vi møter Kjell og Bodil pluss resten av kontorfellesskapet. Vår anmelder vil ha mere Kjell, spilt av Frank Ole Sætrang, og hyller Bodil, spilt av Tuva Adine Billing. Foto: TV2
BODIL OG KJELL: «Lunch» går fra tegneserie til drama der vi møter Kjell og Bodil pluss resten av kontorfellesskapet. Vår anmelder vil ha mere Kjell, spilt av Frank Ole Sætrang, og hyller Bodil, spilt av Tuva Adine Billing. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Tegneserien «Lunch» har siden den spede starten her i Dagbladet i 2007 vokst seg stor og større enn størst. Det er så bra.

Vi er mange i dagens kokosverden som har et deilig og anstrengt latterforhold til Kjell, Bodil og resten av kontorfellesskapet av latsabber, strebere, nerder og selvhevdende raringer.

Lunch

Humor

Tidspunkt: Mandag 29. august
Beskrivelse: Regi: Julian Hagemann Med: Henrik Fladseth, Kristine Grændsen, Mattis Herman Nyquist, Frank Ole Sætrang
Kanal: TV 2

«Mer Kjell i monitor!»
Se alle anmeldelser

Suveren Lund

Seriens suverene hjerne er Børge Lund. En mester i sitt tørrvittige fag. I hans univers mistrives – og trives vi alle sammen som har jobbet i et åpent kontorlandskap. Vi som mener selveste Satan er arkitekten bak et slikt påfunn der vi skal sitte kloss innpå hverandre med øretelefoner og haste fra stillerom til et annet opptatt stillerom.

Humrende

«Lunch» er gjenkjennbart, det er kleint, det er humrende, det er irriterende, og det er en meget avslappende tegneserie vi knegger av, ler aldri høyt, men humrende. Vel tenkende at Kjell er akkurat han der på jobben ja, og Bodil er henne. Etc, etc. Det bor nemlig minst en Kjell på alle arbeidsplasser, verden over. Og en Nico og en IT-guru som ikke skjønner at vanlige folk ikke har peiling.

«Lunch» har lenge vært en sober strek av en medisin mot all dårskapen en eller flere tilfeldige mellomledere, og hovedledere, på en arbeidsplass kan få seg til å finne på av idebanker, peptalks, evaluering og verdiskapende holdninger. Eller hvordan bruke tid på en ny skriftfont? Og, medarbeidersamtaler som går på tomgang. Alt dette og mere til er grunnfundamentet i «Lunch». Pensum i powerpoint.

Mere Kjell

«Lunch» er for mange av oss først og fremst Kjell. Den vesle knotten med et monumentalt selvbilde, en arbeidssky gjøk med et koldtbord av fordommer mot det aller meste. Har Kjell maktet overgangen fra ei stripe til en dramatisert verden der han spilles av Frank Ole Sætrang ? Ja, vil si det.

Sætrang klarer med små ansiktsskiftninger og trekk å vise at Kjell ikke er en mann du ønsker å ha med i noen som helst krig. Men, etter å ha sett åtte episoder, må vi kunne rope – ganske høyt – mere Kjell, takk. Han er litt for lite med etter min smak da (og den er ofte dårlig).

Litt akterutseilt

Og, «Lunch» er litt akterutseilt også, ettersom denne krevende slapstickhumoren fra et kontorlandskap, og etater, for lengst har feid over våre skjermer i form av David Brent (Ricky Gervais) i «The Office», samme mann i gode «After Life», og glimt av kilen humor med Atle Antonsen i «Etaten».

«Lunch» faller dessverre litt mellom skilleveggene på disse to seriene. Samtidig er det befriende at episodene er mellom åtte og elleve minutter, i tjue i tallet denne høsten.

Bodil ruler

Og etter å ha sett åtte episoder er rundt halvparten helt der oppe.

På den store rollelista finner vi skuespillere som Henrik Fladseth (Terje), Kristine Grændsen (Vanessa), Mattis Herman Nyquist (Birger), Frank Ole Sætrang (Kjell), Tuva Adine Billing (Bodil), Amy Black Ndiaye (Linn), Erik A Schjerven (Thorsen), David Kjernlie (Reka), Andreas Rand (Nico), Ole Soo (IT-Gunnar), Sverre Magnus Mørk (Kalle), Øivind Vogt (vaktmester) og Vegar Tryggeseid (IT-konsulent).

Vi må ile til og fortelle at alle kan glede seg til å se hvordan Tuva Adine Billing tolker rollen som resepsjonisten, Bodil. Oi, oi, oi.

De gangene hun stiger inn i ruta skjer det alltid noe som gjør at vi sitter musestille og venter. Billing er et funn i rollen som Bodil.

Helt sjef i slapphet i ansiktet og kropp, i merkelige konspirasjoner, i sjukefravær, teknisk klønete. Bodil gjør at vi kommer til å se alle de tjue episodene. Skulle ikke forundre meg om det blir en spinoff-serie viet Bodil en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer