Oisann, enda en «må ha»-ting fra Apple

NyMacBook Pro fikk nerdehjertene til å banke litt fortere, mens Apple gikk i strupen på Google.

NY PROFFMODELL: Nye Macbook pro er tynnere, raskere og med superhøyoppløst Retina-skjerm. Foto: SCANPIX
NY PROFFMODELL: Nye Macbook pro er tynnere, raskere og med superhøyoppløst Retina-skjerm. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årets utviklerkonferanse for utviklere til Apples iOS-plattform og Mac OSX, WWDC (World Wide Developers Conference), er den første med Tim Cook som ny Apple-sjef. Fra scenen i San Francisco ledet Cook det som så ut til å bli en av de mindre spektakulære Apple-lanseringene i nyere tid.

Etter pompøse skrytevideoer og den sedvanlige statistikken - 400 millioner har  iTunes-konto, det er 650 000 apps  i App Store som til sammen  lastet ned 30 milliarder ganger, og så videre - presenterte Cook og hans nærmeste medarbeidere nye, oppdaterte utgaver av dagens Macbook Air og Macbook Pro.

Ny proffmaskin Men så trakk Apples teknologisjef Phil Schiller plustelig et ess ut av ermet:

Neste generasjon Macbook Pro, proffmodellen blant Apples bærbare. «Det er den vakreste datamaskinen vi har laget», sa Schiller.

NYE MACBOOK PRO kan skilte med superhøyoppløst Retina-display som vi kjenner fra siste generasjon iPhone og iPad. Skjermen er 15.4 tommer, med 2880x1800 piksler. Det er mye, faktisk fire ganger så mye som på dagens modeller. Totalt er det snakk om 5.184.000 piksler. Maskinen vil ha Intel Core i7 eller i5 prosessor og Nvidia Kepler-grafikk (GeForce GT 650M). Batterilevetiden er oppgitt til 7 timer, med hele 30 dager standby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer