Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2: «Århundrets stemme»

Øivind «Elg» Elgenes har «århundrets stemme»

Hadde aldri hørt den ene sangen han skulle framføre før, men sikret seg likevel seieren i TV 2s sangkonkurranse.

ÅRHUNDRETS STEMME: Vinneren ble Øivind Elgenes, mens Eirik Søfteland (t.v.) måtte ta til takke med andreplassen. Foto: NTB Scanpix
ÅRHUNDRETS STEMME: Vinneren ble Øivind Elgenes, mens Eirik Søfteland (t.v.) måtte ta til takke med andreplassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke bare er det finale i Eurovision Song Contest i kveld. Eirik Søfteland og Øivind «Elg» Elgenes kjemper om tittelen «Århundrets stemme» i TV 2-programmet som har tatt for seg ti tiår med hits – og «Elg» gikk av med seieren.

- Føles helt nydelig å få en såpass stor annerkjennelse av det man holder på med, sier vinneren til Dagbladet.

Han innrømmer at han hadde troa på seier.

- Vi var jo to stykker som sto der, så det var 50 prosent sjanse.

- Hva er planen nå?

- Det er en liten finalefest, og så er det tilbake til arbeidet og det vanlige livet. Jeg har en singel og en plate som kommer snart, sier Elgenes.

Hadde aldri hørt sangen før

Finalistene sang tre låter hver i kveld, to av dem ekspertkommentatorenes ønskerepriser fra tidligere i konkurransen.

Det var sangene «Ambitions» (Donkeyboy), «Careless Whisper» (George Michael) og «The Lady Is A Tramp» (Mitzi Green) som sikret Elgenes seieren, selv om han aldri hadde hørt «Careless Whisper» før.

Søfteland sang «Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours)» (Stevie Wonder), «Enter Sandman» (Metallica) og «All Shook Up» (Elvis Presley).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media