OJ gjør alt for Norge

Otto Jespersen (46) er i full gang med opptakene til sin nye fjernsynsserie «Alt for Norge». Gjennom seks episoder på NRK i høst skal han blant annet ta for seg Fattig-Norge, Helse-Norge, Kristen- Norge - og Nord-Norge.

Akkurat nå tar Jespersen noen feriedager på Vestlandet før nye opptak venter. Ved hjelp av støttespillere som Barron Blod, Birger og Jespersens eget alter ego, den positivt pågående OJ, skal komikeren speile seks deler av kongeriket.

- Mange tror at OJ er lik Otto Jespersen. Men jeg er ikke sånn privat. OJ er en komisk figur på linje med de andre, understreker Jespersen.

Tårnfrid et begrep

- Hva skjer med Tårnfrid?

- Jeg holder det åpent. Opprinnelig hadde jeg tenkt å droppe henne. Men det er kommet så mange henvendelser at jeg muligens må revurdere. Tårnfrid er blitt et begrep. Men skal hun være med må jeg ta figuren litt videre, sier Jespersen. Seriene:Figurene:

Det gjelder også satanrockeren Barron Blod.

- I «Alt for Norge» bor han i rekkehus, og er blitt enslig far for Fenris.

Av nye figurer røper han foreløpig bare en kvinne som slår et slag for bryggerinæringen og en personifisering av norsk landbrukspolitikk.

NY SERIE: Jeg tar sikte på å gjenreise respekten for Nord-Norge, sier Otto Jespersen. Her fotografert på ei gammel redningsskøyte under festspillene i Harstad.Foto: INGUN A MÆHLUM
NY SERIE: Jeg tar sikte på å gjenreise respekten for Nord-Norge, sier Otto Jespersen. Her fotografert på ei gammel redningsskøyte under festspillene i Harstad.Foto: INGUN A MÆHLUM Vis mer

Jespersen legger ikke skjul på at det har vært hardere, og mer ensomt enn før, å sy sammen en aktuell komiserie.

- Det har vært anledninger der jeg virkelig har måttet løfte meg sjøl etter håret, sier entertaineren - og legger til:

- Det vises jo også godt. Jeg er blitt «tynn i hyssingen».

Svak for Birger

Innen 6. september skal sketsjene være ferdig innspilt. Da legger nemlig Jespersen ut på turné med forestillingen «Fremad i alle retninger», som er spilt for 100 fulle hus i Oslo.

- I høst skal jeg pendle mellom turnéliv og innspilling av tv-serien, sier Jespersen.

Turneen starter med et lengre opphold i Bergen, og fortsetter til små og store steder over hele Norge - fra Tromsø til Kristiansand.

- Personlig er jeg litt svak for Birger. Alle gjenkjenner noe i ham, tror Otto Jespersen.

NY SERIE: Jeg tar sikte på å gjenreise respekten for Nord-Norge, sier Otto Jespersen. Her fotografert på ei gammel redningsskøyte under festspillene i Harstad.Foto: INGUN A MÆHLUM