«Okay, takk for samarbeidet. Gråtkvalt hilsen Joachim Nielsen»

Slik svarte Jokke i et hittil upublisert brev da han ble droppet av plateselskapet.

VILLE FYLT FEMTI: Joachim Nielsen ville fylt femti år denne uka. I den anleding har familien og venner bidratt til en samleboks med blant annet med 41 tidligere uutgitte innspillinger av Joachim Nielsen i forskjellige bandsammensetninger. Til venstre Jo Nesbø. Foto: Dagbladet
VILLE FYLT FEMTI: Joachim Nielsen ville fylt femti år denne uka. I den anleding har familien og venner bidratt til en samleboks med blant annet med 41 tidligere uutgitte innspillinger av Joachim Nielsen i forskjellige bandsammensetninger. Til venstre Jo Nesbø. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er i den nye samleboksen «Stopp! (Siste skive fra graven)», med 41 tidligere uutgitte innspillinger av Joachim Nielsen i forskjellige bandsammensetninger, at brevet er gjengitt.

Her responderer den ulykkelige, heroinavhengige rockeren på plateselskapets beslutning om å droppe ham i 1997.

«Jeg har lest brevet ditt noen ganger uten helt å forstå om det er et «du har sparken»-brev eller en slags «pep-talk», eller om det rett og slett er en lettere forvirret utblåsning fra din side», skriver Nielsen i brevet, som er stilet til Erik Næss i labelen Desperado.

I egenskap av å være ansatt i Sonet, og seinere Desperado, jobbet Næss tett med Nielsen rundt lanseringa av Jokke og Valentinerne-albumet «Alt kan repeteres» i 1994, samleplata «Spenn» i 1995, soloplata «Nykter» i 1996 og «Trygge Oslo», som ble laget av Jokkes nye band Tourettes i 1997.

Gråtkvalt hilsen På det tidspunktet var det klart at Nielsen hadde store problemer med heroin. I brevet skriver Nielsen at han angrer på at han innrømmet rusmisbruket overfor sine arbeidsgivere i platebransjen, og etterlyser penger han mener han har til gode, selv om han innrømmer at han skylder Næss penger privat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer